Soepjes maak ik eigenlijk niet zo vaak. Als ik aan vriendlief vraag of ik eens een keer een soepje zal maken antwoord hij standaard; nah, hoeft voor mij niet zo nodig. Best jammer want eigenlijk ben ik wel echt een soepfan. Zo ook van deze bloemkool-broccolisoep. Voortgekomen uit de broccoli soep die ik vroeger maakte.

Ik heb het ondertussen geleerd, ik zeg gewoon niet meer tegen vriendlief wat we eten! Ha, eten wat de pot schaft noemen ze dat! En als hij dan heel eerlijk is vind hij het altijd lekker, ook al zegt hij normaal dat hij iets liever niet eet.

bloemkool-broccolisoep

Deze soep maakte ik toen mijn moeder en stiefvader kwamen eten. Heel eerlijk; het hele menu was om van te smullen! Stuk voor stuk nieuwe gerechtjes die ik nog nooit gemaakt had.
Toen ik in de keuken stond te stressen en zweten, bedacht ik me dat ik altijd als er mensen komen eten ga voor nieuwe recepten. Niet heel handig misschien want voor hetzelfde geld mislukken de gerechten..
Maar goed, ik had geluk! Alles smaakte heerlijk! De andere recepten zal ik binnenkort ook met jullie delen nu ze zijn goedgekeurd door een uiterst kritisch publiek 🙂

 

Met onderstaande ingrediënten maak je in flinke pan soep. Genoeg voor 6 personen. Of voor 4 personen en een lunch de volgende dag.

Bloemkool-broccolisoep

Een heerlijke soep!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 430 g broccoli (bij benadering, 1 stronk)
  • 500 g bloemkool (bij benadering, halve bloemkool)
  • 1,25 L groentebouillon
  • kokosmelk

Instructies

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur met 2 el kokosolie. Snipper de ui en bak deze glazig in de pan.
  • Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en voeg deze samen met de groentebouillon toe aan de ui. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en haal enkele roosjes bloemkool/broccoli uit de pan voor de garnering. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Vind je de soep te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
  • Serveer de soep met een kannetje kokosmelk die iedereen er naar smaak kan schenken.