Het allereerste gerecht dat ik ooit maakte was een quiche Lorraine, uit een kinderkookboek. Geen idee waarom ik daarmee ben begonnen maar sindsdien is een quiche 1 van mijn favoriete gerechten. Toch is het alweer tijden geleden dat ik mijn eigen quiche maakte. Maar na deze quiche met salami, prei en gele paprika ga ik het misschien toch weer iets vaker op het menu zetten!

Een quiche is voor mij echt comfort food. Als het fris een regenachtig is buiten is dit voor mij echt en topgerecht. Lekker met een groene salade on the side.
Het voordeel is ook dat een quiche net zo goed koud smaakt, dus de restjes neem je lekker de volgende dag mee als lunch. Heerlijk toch als je zoiets in je lunchtrommeltje hebt zitten?quiche salami, prei, paprika

 

Ik maak het mezelf wel makkelijk met dit recept en maak gebruik van kant-en-klaar deeg. Eigenlijk ben ik groot voorstander van zo min mogelijk pakjes en zakjes, maar soms kies ik ook gewoon voor gemak! Maar voel je zeker vrij om wel zelf het deeg te maken voor de korst.
Enne.. ook zonder korst is dit super lekker, dan wordt het een frittata.

Ingrediënten
– 4 plakjes deeg voor hartige taart
– 120 gr prei (1 middelgrote prei)
– 75 gr salami
– 1 gele paprika
– 3 eieren
– 60 ml slagroom
– 50 gr geraspte kaas
– snuf peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).

Haal het deeg uit de vriezer en leg alvast klaar zodat deze kan ontdooien.

Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden, snijd dit in halve ringen van ongeveer 1 cm dikte. Snijd de salami in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snijd de paprika in kleine stukjes.
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei en paprika tot de prei wat glazig begint te zien. Voeg de salami toe en bak even kort mee.

Vet je vorm lichtjes in, bekleed deze met de plakjes deeg.
Verdeel het groente-salami mengsel over de vorm.

Mix de eieren met de slagroom, kaas en peper in en kommetje.
Verdeel dit mengsel over de vorm.

Bak de quiche 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.

quiche salami, prei, paprika