Yes, het begint weer herfst te worden!! Geen hoera voor de natte en koude dagen, maar wel een grote hoera voor de stamppotjes met worst en andere heerlijk comfortfood die nu het allerlekkerst smaken.
Bijvoorbeeld dit zoete aardappel-andijvie stamppotje met parmezaan. Een heerlijke smeuïge stamppot met daarop een licht pittig kaas korstje, dat klinkt al lekker toch? Maak daarbij een lekker stukje vlees en je hebt een goed vullende maaltijd.

Persoonlijk vind ik de zoete aardappel echt overheerlijk. Ik kies dan ook sneller voor deze variant voor het gebruiken in mijn gerechten. Vriendlief daarentegen heeft liever een gewone aardappel, daarom heb ik dus regelmatig 2 pannetjes op het vuur als we aardappelen eten. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de zoete aardappel harder is en dus iets langer nodig heeft om gaar te worden.

zoete aardappel-andijviestamp parmezaan

Ingrediënten, voor 2 personen
– 400 gr zoete aardappel
– 2 handen andijvie
– 3 el kokosmelk
– 3 el geraspte Parmezaanse kaas
– zout en peper
– optioneel; een klontje boter

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Doe deze in een pan en voeg water toe tot ze net onderstaan, doe de deksel op de pan. Laat de aardappel koken tot deze gaar is.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de kokosmelk, eventueel een klontje boter, en een snuf zout en peper toe. Gebruik een pureestamper om er een mooi egaal stamppotje van te maken.
Roer vervolgens de andijvie erdoorheen.

Verdeel de stamppot over 2 schaaltjes (of 1 grote) en strooi daaroverheen de geraspte Parmezaanse kaas.

Zet enkele minuten onder de grill zodat de kaas kan smelten en lichtjes kleurt.