Voor mij voelt het nu officieel als het begin van de herfst. Je merkt dat het in de ochtend en avond stukken kouder is, ondanks dat het overdag nog best lekker kan zijn. (vooral bij ons in de tuin op het zuiden én uit de wind, ideaal nu!) Maar toch, dit weer schreeuwt voor mij om comfort food, gerechten die je verwarmen. Deze paprikasoep is overheerlijk en met een kleine kick door het gebruik van chilipoeder.
Vriendlief verwachtte dat het een tomatensoepje was, door de kleur natuurlijk. Toen hij zijn eerste hap nam kreeg ik meteen als reactie “oh lekker en een beetje pittig”. Dat pittige komt bij mij niet zo vaak voor dus daar was hij wel door verrast. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo’n liefhebber van echt pittig eten. Maar deze soep geeft een lekkere verwarmende kick en is zeker niet te pittig.
Eten er kinderen mee? Dan is het wellicht wel een idee om iets minder chilipoeder te gebruiken.
Eigenlijk moet ik wel een beetje om mezelf lachen nu ik dit typ. Zo schreef ik vorige week nog bij de bloemkool-broccolisoep dat we zo weinig soep eten en zo krijgen jullie opeens 2 soeprecepten in een week! Maar goed, dat wij niet zo heel veel soep eten blijkt wel weer als ik naar de receptenindex kijk.. de soepen is het kleinste rijtje van alles. Dus misschien toch maar eens wat meer lekkere soepen gaan maken?
Ingrediënten
– 4 rode puntpaprika’s
– 3 trostomaten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 flinke tl chilipoeder
– 1 tl karwijzaad
– 1 tl tijm
– 1 liter groentebouillon
Bereiding
Verhit een pan op middelhoog vuur met wat (kokosolie). Snipper de ui en bak deze samen met de chilipoeder glazig.
Pel de knoflook tenen en snijd deze in stukjes. Voeg deze samen met de karwijzaad en tijm toe aan de uien. Bak enkele minuten mee.
Maak de puntpaprika’s schoon en snijd deze en de tomaten in grove stukken. Voeg beide toe aan de pan, roer even door en doe de deksel op de pan. Laat 30 minuten op klein vuur garen.
Voeg de groentebouillon toe en kook de soep nog 10 minuten.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Garneer eventueel met fijngesneden komkommer vlak voor het opdienen.
Trackbacks/Pingbacks