Iets compleet nieuws op FoodQuotes! Zelf ben ik er erg enthousiast over, dus ik hoop dat jullie hier net zo blij van worden; een compleet menu voor 1 avond heerlijk en gezond eten!
In deze eerste “aflevering” staat er op het menu: gemarineerde kalkoenschnitzel, zoete aardappelwedges uit de oven en knoflookbroccoli. Optioneel met een heerlijke mayonaise waarvoor ik ook nog een heerlijk recept heb. En niet geheel onbelangrijk, dit is het bewijs dat lekker en gezond eten helemaal niet duur hoeft te zijn! Kook je met me mee?
Het leukste zou natuurlijk zijn als ik jullie vertelde dat dit recept binnen 30 minuten op tafel staat. Dan had ik het trouwens zeker ‘Simone’s 30 minute meals’ genoemd. Gewoon omdat het kan 🙂
Maar helaas, de zoete aardappel moet 30-35 minuten in de oven.. dus daar ga je al met je 30 minuten. Toch zijn het stuk voor stuk makkelijke recepten, terwijl de zoete aardappel in de oven bakt kun je verder met de rest van de gerechten. Daarnaast weet ik zeker dat jullie hiervan echt gaan smullen!
En dan heb ik nog een extraatje, omdat ik zelf erg benieuwd was heb ik de kosten voor jullie uitgerekend. Maak je deze maaltijd dan ben je voor 2 personen ongeveer € 5,89 kwijt. Dat is zelfs als je bij de grote blauwe supermarkt je boodschappen doet. (inclusief gebruikte kruiden en olie, exclusief de mayonaise)
Ingrediënten zoete aardappelwedges
– 350 gr zoete aardappel
– 0,5 el kokosolie
– 1 tl zeezout
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
Ingrediënten gemarineerde kalkoenschnitzel
– 2 kalkoenschnitzels
– 3 el olijfolie
– 2 el honing
– 2 el citroensap
– 1 flinke tl oregano
– zout en peper
Ingrediënten knoflookbroccoli
– 1 stronk broccoli
– 1 teen knoflook
– 1 el (kokos)olie
Bereiding
Begin met het marineren van de kalkoenschnitzel. Meng hiervoor alle ingrediënten (behalve de kalkoen) in een kommetje tot een egale marinade. Giet dit over de kalkoenschnitzels en zet ze afgedekt even terug in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Schil de zoete aardappel en snijd in lange wedges. Doe deze in een kom samen met de olie (deze is optioneel, zonder worden ze nog knapperiger), zeezout, paprika- en knoflookpoeder in een kom. Hussel goed door zodat elk partje bedekt is.
Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Draai ze halverwege een keer om.
Was de broccoli en snijd in roosjes. Kook deze beetgaar.
Laat uitlekken als deze gaar is en zet aan de kant.
Pel alvast de knoflook en snijd deze erg fijn en leg deze klaar.
Als de zoete aardappel nog 6 minuten in de oven moeten ga je verder met de andere gerechten.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg hierin de kalkoenschnitzels, schenk de resterende marinade er ook overheen.
Draai regelmatig om en bak ze in 6 minuten gaar.
Zet ondertussen een wok op het vuur, verhit deze met een scheutje (kokos)olie.
Bak hierin de knoflook kort aan, maar zorg dat deze niet verbrand. Voeg de broccoli toe en wok enkele minuten.
Serveer eventueel met mayonaise.
Hier vind je een heerlijk recept om deze zelf te maken.
De mooie plank (met FoodQuotes logo) waarop ik de wedges en kalkoen serveer is van Woedies.
Ben je op zoek naar een mooie en eventueel gepersonaliseerde serveerplank, dan ben je bij Woedies aan het juiste adres!
Het bord waar de broccoli op ligt is van Orca Cool.