Deze overheerlijke frittata met zoete aardappel en manchego is lekker als lunch, als diner met een groene salade ernaast of bij een avondje gevuld met tapas. Het zoete van de zoete aardappel en de volle smaak van de manchego passen echt geweldig bij elkaar.
Manchego is een schapenkaas uit Spanje die minimaal 9 maanden gerijpt wordt, daardoor heeft deze kaas een volle en krachtige smaak. Manchego smaakt overheerlijk in combinatie met zoet (bijvoorbeeld een kweeperengelei of vijgenjam), dit brengt de smaak nog beter naar voren. De zoete aardappel is dan misschien niet zo zoet als de eerdere opties die ik noemde, toch heeft dit een geweldig effect op elkaar in dit gerecht.
Ik ben echt fan van een goede frittata! Het is hét gerecht om je restjes op te maken en daarnaast ook een heerlijk gerecht op gure herfstdagen. De restjes die je overhoud neem je net zo makkelijk de volgende dag, koud, mee als lunch.
Ingrediënten
– 135 gr zoete aardappel
– 40 gr Manchego kaas
– 4 eieren
– 2 el kokosmelk
– 1 volle el oregano
– zout en peper
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ovenvast schaaltje in met wat olie. (die ik gebruikte heeft een doorsnede van 18 cm)
Schil de zoete aardappel en gebruik een mandoline of dunschiller om er dunne plakjes van te snijden. Leg deze dakpansgewijs in het schaaltje.
Schaaf de manchego in dunne plakken en leg deze op de zoete aardappelschijfjes.
Klop de eieren met de kokoksmelk, oregano en een snuf zout en peper in een kommetje goed door elkaar.
Schenk dit over de vulling.
Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven.