In de herfst is een goede appeltaart met een kopje koffie of thee echt iets waar je me blij mee maakt. Binnenkort deel ik een heerlijk recept voor een gezonde appeltaart met jullie, maar vandaag is de appeltaart milkshake aan de beurt!
Deze milkshake smaakt naar een echte goede appeltaart, een heerlijk drankje voor op de zonnige herfstdagen. Daarnaast is dit zeker een gezond drankje omdat hier geen scheppen ijs of siroop in gaan. Gewoon even lekker genieten dus.
Pasgeleden keek ik het programma “Jamies food revolution”, ik blijf me dan ook altijd echt verbazen over wat en hoe er gegeten wordt op sommige plekken. Zo maakte Jamie voor een restaurant een gezondere versie van een milkshake, zonder vanille-ijs en zonder siroop. De eigenaar van het restaurant was er heilig van overtuigd dat je dit géén milkshake zou mogen noemen. Want zo zei hij, er zit geen vanille-ijs of siroop in.
Typisch toch.. het smaakt hetzelfde maar met gezondere ingrediënten. Toch zouden we het dan een andere naam moeten geven volgens die beste meneer. Maar waarom? Daar had hij dan weer geen duidelijk antwoord op.
Dus ik noem dit drankje gewoon een milkshake, want daar lijkt het toch zeker op! 🙂
Ingrediënten, voor 1 groot glas
– 1 appel (bv Jazz)
– 240 ml amandelmelk
– 2 tl honing
– 0,5 tl kaneel
Bereiding
Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de vrucht in stukjes.
Doe de appel samen met de andere ingrediënten in de blender en mix tot een egale milkshake.
ik hou zelf erg van zoet dus om hem wat zoeter te maken had ik er 3 dadels bij gedaan