Deze zebra speltcake smaakt niet alleen overheerlijk, het is ook nog eens een plaatje om te zien! Een lekkere luchtige cake opgebouwd uit verschillende laagjes. Ik zal je vast verklappen, dit is echt helemaal niet moeilijk om te maken.
Daarnaast is deze cake vrij van tarwe, lactose én geraffineerde suikers. Ideaal dus als jij of iemand uit je gezin 1 van deze ingrediënten niet mag hebben. En mag je al deze ingrediënten wel hebben? Dan nog daag ik je uit deze cake een keer te maken, ik garandeer je dat je er van zult smullen!
In dit recept gebruikte ik speltmeel, gebruik je speltbloem dan zullen de verschillen tussen de normale en chocolade laagjes nog beter zichtbaar zijn!
In deze cake gebruik ik koolzaadolie van Hollands Goud. Deze kreeg ik opgestuurd in de foodybox, de foodybox is een box vol met producten die wordt opgestuurd naar een groep bloggers. Wij worden vervolgens uitgedaagd daar iets lekkers mee te maken.
En omdat mijn lezers nu eenmaal verzot zijn op bakken en zoete recepten vond ik dit een mooie aanvulling!
Ingrediënten
– 200 gr speltmeel (+ extra voor bestuiven cakeblik)
– 2 tl bakpoeder
– 200 gr plantaardige olie (ik gebruikte koolzaadolie)
– 200 gr honing
– 4 eieren
– 2 el cacao
Bereiding
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Vet een cakeblik in en bestuif deze lichtjes met wat speltmeel.
Mix het speltmeel en bakpoeder in een grote kom goed door.
Mix in een andere kom de honing en de olie goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer goed door.
Voeg nu het meelmengsel toe en meng tot een egale massa.
Verdeel het cakebeslag over 2 kommen en voeg aan 1 van de 2 kommen de cacaopoeder toe en meng goed door.
Gebruik per beslag 2 eetlepels om je zebracake te maken.
Begin met het cacaobeslag; neem 1 flinke el beslag en giet dit in het midden van je cakevorm gewoon op een hoopje, het zal vanzelf uitlopen.
Pak nu 1 el van het normale beslag en giet dit in het midden op het cacaobeslag. Dit herhaal je tot beide mengsels op zijn. Langzaam zal de gehele cakevorm zich zo vullen.
Bak de cake in het midden van je voorverwarmde oven in 75 minuten gaar.
De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Net de cake gebakken, is erg lekker geworden! Ik moest hem alleen wel al na +/- 60 min uit de oven halen (wel hete lucht gebruikt) hij is nu mooi bruin! Zeker voor herhaling vatbaar!