Vandaag weer een lekker recept dat je binnen 15 minuten op tafel zet. Lekker én snel, de ideale combinatie op drukke (werk)dagen. Deze boekweitpasta met ricotta, erwten en courgette zit boordevol smaak en doet je weer een beetje verlangen naar de zomer.
Door het gebruik van boekweitpasta is dit gerecht vrij van tarwe en gluten. Het gerecht maak je af met een belegen geitenkaas en heeft daardoor een heerlijke en rijke smaak. Ideaal dus op deze kaasdinsdag!
Ricotta is een bijproduct van kaas. Deze doet het heerlijk in salades maar ook verwerkt als saus over je pasta. Ricotta heeft van nature een laag vetgehalte en is dus een gezonde variatie op de welbekende kaassauzen.
Ingrediënten voor 2 personen
– 180 gr boekweitpasta
– 200 gr doperwten
– 1 courgette
– 160 gr ricotta
– 2 tl olijfolie
– 1 tl gedroogde basilicum
– 1 tl citroenrasp
– flinke hand geraspte belegen geitenkaas (ik gebruikte deze)
Bereiding
Breng 2 pannen met water aan de kook, kook hierin de boekweitpasta en de doperwten gaar.
Snijd de courgette in plakken van 1 cm en deze plakken weer in reepjes.
Bak deze in een beetje olijfolie beetgaar.
Giet de boekweitpasta af en vang een klein beetje kookvocht op.
Meng de ricotta met 3 el kookvocht van de pasta, de olijfolie, basilicum en citroenrasp in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de pasta in een kom en voeg de courgette en doperwten toe. (houd eventueel een paar el doperwten achter voor de garnering). Voeg het ricottamengsel toe en schep alles door elkaar.
Verdeel de pasta met de groenten over 2 borden en bestrooi met de belegen geitenkaas.