Diner Recepten Vlees

Loempiataart -Chickslovefood Skinny Six

loempiataart

Tags:      

Vandaag deel ik een overheerlijk recept met jullie van Chickslovefood uit hun nieuwste kookboek: Skinny Six. Zoals de naam van het kookboek al doet vermoeden is het een boek vol met recepten die én gezond zijn én daarnaast maar 6 ingrediënten bevatten.
Zo ook deze loempiataart, wat een plaatje om te zien! Deze taart staat bij mij dan ook binnenkort op het menu.

Chickslovefood, oftwel de 2 dames Nina en Elise delen op hun website heerlijke én makkelijke recepten. Na het succes van “5 or less” is dit het tweede kookboek dat in 2015 verscheen.
Dat gezond eten niet super duur, tijdrovend of ellenlange ingrediëntenlijsten hoeft te zijn/bevatten dat wist ik al wel. Toch zijn dit soort boeken altijd een mooie aanvulling op je boekenkast!
Ze bewijzen met dit boek dat iedereen gezond kan eten en dat er vele variaties mogelijk zijn! Met ruim 70 recepten kom je deze winter wel door. Neem bijvoorbeeld deze loempiataart, een geweldig idee als je het mij vraagt! Lekker én boordevol groenten.

Chickslovefood, Skinny Six

Elise: ‘Ik ben niet echt fan van Chinees eten afhalen. Het enige waar ik dan wel heel blij van word, is zo’n enorme loempia. Knapperig en bomvol taugé, zo lekker! Daar naar hunkerend, kreeg ik opeens het idee om een grote loempiataart te maken. Het experiment werd een succesnummer. En dat met maar zes ingrediënten en natuurlijk ook nog healthy style!’

Ingrediënten
– 300 g kipfilet
– 3 el sojasaus + een beetje om te serveren
– 400 g Oosterse wokgroenten (met veel taugé)
– 8 vellen filodeeg
– 1 hand cashewnoten
– 3 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
Verwarm 1 el olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 el sojasaus.

Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 el sojasaus. Bak zo’n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.

Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter.
Schep het groenten-kipmengsel in de springvorm.

Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.

Klop de eitjes met 1 el sojasaus en wat peper los, giet over de vulling. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling.

Leg dan het overgebleven filodeegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.
Bestrijk de bovenkant licht met olie.

Zet de taart laag in de oven en bak ’m in 45 minuten goudbruin. Houd ’m goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je desnoods de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus.

 

Tip: Liever een vega loempiataart? Vervang de kip door waterkastanjes. Die koop je bij de Chinese supermarkt in een blikje en zijn heel knapperig. Erg lekker als vleesvervanger!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Goedemorgen! 🐰 zijn jullie een beetje aan het genieten van deze mooie paasdagen. Dubbel geluk toch dat het zo’n mooi weer is?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gisteren hadden wij een overheerlijke lunch bij m’n moeder @anjasfoodblog en stiefvader (samen met zus, stiefzus, nichtjes en aanhang). We zaten lekker buiten en hebben heerlijk gegeten. 🥰🙌 Daarna hadden we een spontane BBQ met m’n vader en zusje. Ik kan je vertellen; gisterenavond was ik helemaal uitgeteld 😅. (Heeft vast ook iets te maken met die 10 uur werken op zaterdag) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Even 2 foto’s van dit heerlijke gebakje trouwens! 👆 De eerste is gisteren gemaakt en de tweede tijdens de paasshoot.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Allebei even lekker kan ik je vertellen! Het verschil? De tartelette op de eerste foto is gemaakt in een muffinvorm omdat er niet genoeg bakringen waren. Werkt perfect dus! 🙌 tip dus!! En het recept! Dat vind je op de website van m’n moeder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de achtergrond Amy, de altijd vrolijke golden retriever die midden in de zon gaat liggen 😂.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tartelette #tartelettes #fruit #versfruit #rodebessen #frambozen #aardbeien #bosbessen #slagroom #wittechocolade #lemoncurd #pasen #paasbrunch #paaslunch #brunch #lunch #fotoshoot #goldenretriever #heerlijk #lekkereten #genieten #foodie #foodquotesnl
  • De laatste tijd heb ik steeds meer gesprekken over het bewaken van je grenzen als je vanuit je passie onderneemt. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd rust pakt, waar liggen die grenzen en hoe/waartegen zeg je dan nee? Want juist als ondernemer is dit onwijs belangrijk.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gesprekken die vaak voortkomen uit mijn ervaring met mijn burn-out of mensen die ook ondernemen vanuit hun passie. Want als alles leuk is, hoe zorg je dan voor de juiste balans?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geloof me, dat is soms echt lastig! 🤷‍♀️ Soms herken ik ook mijn eigen grens niet goed genoeg. Maar gelukkig komt dat steeds minder vaak voor. Ik geef mijn 4 beste tips in het artikel dat nu online staan. 1 van die tips is: Zoek een hobby! 😅🙌 Maar echt!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het artikel staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben benieuwd hoe jij zorgt voor de balans? Laat hieronder vooral je reactie/tips achter! Kunnen we er allemaal wat mee 🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @byjamiedeleeuw
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#passie #ondernemenvanuitjepassie #ondernemen #ondernemer #ontwikkeling #zzper #eigenbaas #grenzen #grenzenbewaken #grenzenherkennen #neeisookeenantwoord #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #ondernemerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ondernemerschap #vrijheid #bewustwording #inzicht #zakenmeisje #ambities #samenwerking #foodie #fotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je deze Pasen voor lekkers op tafel gaat zetten? 🐰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mocht je nu nog twijfelen of nog op zoek zijn naar wat lekkers; dit 👆 is een deel van al het lekkers dat ik samen met @anjasfoodblog maakte speciaal voor Pasen. Al deze lekkere recepten staan nu op onze websites. 🙌❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, mocht je nu nog geen idee hebben voor de brunch/lunch... dan maak je gewoon alle recepten! Anja deelt meteen een handig artikel met daarin tips voor het voorbereiden van zoveel lekkers.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zal zo alle recepten delen in m’n stories met swipe-up link, oh inclusief een highlight t/m Pasen zodat je alles op 1 plek hebt. Lekker handig toch?! 🙏🤩⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pasen #pasen2019 #eerstepaasdag #tweedepaasdag #paasbrunch #brunch #paaslunch #lunch #paasontbijt #ontbijt #donuts #donutlover #marbledglaze #glaze #glazuur #lunchen #brunchen #paasshoot #fotografie #foodfotografie #f52grams #easter #receptontwikkeling #tartelettes #salade #plaattaart #blink #foodie #foodquotesnl
  • Wist jij dat maar 1 op de 10 Nederlanders regelmatig aubergine eet?! Ik was echt verbaasd hoor toen ik dat hoorde... het is toch een groente die tegenwoordig echt overal verkrijgbaar is! 😳🤯🍆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus, vandaag een lekker receptje met aubergine om eens mee aan de slag te gaan. Een vegetarisch gevulde portobello met aubergine en feta. De smaken gaan perfect samen en zo is het een mooi gerechtje voor de lunch of brunch voor komende pasen. 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu ben ik benieuwd... eet jij regelmatig aubergine?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ergens denk ik namelijk dat mijn lezers/volgers gewoon met regelmaat deze groente op tafel zetten. Laten we die statistieken eens even veranderen!! 😅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staan online, volg de link in m'n bio naar de website.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #aubergines #eggplant #vegetarisch #vegetarian #feta #portobello #lunch #brunch #recept #receptidee #lekkerrecept #lekkereten #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #boordevolsmaak #samenwerking #groenten #wewv #watetenwevandaag #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl
  • Weet je wat ik nou echt onwijs tof vind? Fotograferen! En dan het liefste eten! 🥰🤤 Het maakt me overigens dan niet uit of het mijn eigen recepten zijn, die van een ander of gerechten in een restaurant.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Over dat laatste, daar krijg ik met grote regelmaat vragen over van horeca eigenaren én medewerkers. Ze willen vooral graag weten hoe ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat ik daar nou een antwoord op hebben! 😅🙋‍♀️
Ik schreef er een inspiratie artikel over met de 4 dingen die je écht nodig hebt om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard kun je ook mij boeken om de fotografie te verzorgen, of ik geef je een inspiratie sessie in combinatie met een fotografie workshop; alles is mogelijk! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel (food fotografie voor instagram) staat in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fotografie #fotograaf #fotografe #foodfotografie #canon #canonfotografie #etenfotografie #food #eten #restaurant #horeca #horecasupport #inspiratie #inspireren #foodie #inhartennieren #zzper #ondernemer #eigenbaas #ondernemendevrouwen #eindhoven #ondernemersineindhoven #coach #fotografiecoach #workshop #inspiratiesessie #onlinegroei #foodquotesnl
  • Dit is dus de perfecte zaterdagavond he; joggingbroek, Netflix, Aperol spritz en deze tafel vol hapjes! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zie je die mooie olijfhouten plank met mijn logo daar in het midden?! 😍 die kreeg ik gisteren tijdens de foodbloggerslunch! Georganiseerd door @heerlijkehappen en die geweldige plank en 2 blauwe kommetjes zijn van @bowlsanddishes . Die plank dus he, daar ben ik een beetje verliefd op 🥰. Die was dan ook meteen het uitgangspunt van deze tafel vol lekkers.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ik ben benieuwd of we alles opkrijgen... wat is dat toch he? Dat je altijd bang bent dat je te weinig hebt 😅🙈. Herkenbaar?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#bowlsanddishes #borrel #borrelen #borrelplank #zaterdagborrel #netflixandchill #aperolspritz #spritz #vegetarischesnacks #gazpacho #pide #simit #hummus #garnalen #zoveellekkers #getinmybelly #smullen #smakelijketen #gezelligheid #wewv #watetenwevandaag #foodie #foodquotesnl
  • Had je al in de gaten dat er bij @anjasfoodblog al 3 overheerlijke paasrecepten online zijn gekomen?! Die ook op die geweldige paas-brunch-tafel stonden?!🐰🙌 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waaronder dus deze GE-WEL-DI-GE donuts! 😍❤️ toen ik deze deelde in m’n stories vroegen jullie massaal om het recept. Snap ik wel hoor... ze zijn ook zo mooi 🥰🤩 én onwijs lekker!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, snel via @anjasfoodblog naar haar website! Go Go Go!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donuts #glazuur #geglazuurdedonuts #galaxy #galaxyglazuur #glazed #galaxyglaze #zoet #lekkernij #zoetrecept #donut #ovendonuts #heelhollandbakt #hhb #paasrecept #snack #koffietijd #paasbrunch #f52grams #thefeedfeed #foodfotografie #fotografie #marbled #gemarmerd #recept #foodie #foodquotesnl
  • Klaar voor meer lekkere paasinspiratie?! Of ja... de recepten zijn natuurlijk ook perfect voor of na pasen 😅.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar goed, deze vegan champignon paté wil je echt een keer maken! Overheerlijk op brood, toast, cracker of wellicht komkommerschijfje. ❤️ Gewoon lekker op alles dus!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mocht je nu nog twijfelen, niet doen. Deze is echt heel erg lekker, ook als je niet persé vegan of vegetarisch eet. Doe je dat wel (of iemand van je vrienden/familie) dan is dit al helemaal een aanrader! Wat kan ik nog meer zeggen dan: maken dit recept! 😉🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link naar de website in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#champignon #pate #champignonpate #walnoten #vegan #veganpate #vegetarisch #vegetarischepate #smeersel #paleo #paleofood #paleorecept #paleonl #recept #inspiratie #pasen #paasrecept #ontbijt #lunch #brunch #snack #lekkerrecept #lekkereten #foodblogger #receptontwikkeling #foodfotografie #foodie #foodquotesnl