Vandaag deel ik een overheerlijk recept met jullie van Chickslovefood uit hun nieuwste kookboek: Skinny Six. Zoals de naam van het kookboek al doet vermoeden is het een boek vol met recepten die én gezond zijn én daarnaast maar 6 ingrediënten bevatten.
Zo ook deze loempiataart, wat een plaatje om te zien! Deze taart staat bij mij dan ook binnenkort op het menu.

Chickslovefood, oftwel de 2 dames Nina en Elise delen op hun website heerlijke én makkelijke recepten. Na het succes van “5 or less” is dit het tweede kookboek dat in 2015 verscheen. Dat gezond eten niet super duur, tijdrovend of ellenlange ingrediëntenlijsten hoeft te zijn/bevatten dat wist ik al wel. Toch zijn dit soort boeken altijd een mooie aanvulling op je boekenkast!

Ze bewijzen met dit boek dat iedereen gezond kan eten en dat er vele variaties mogelijk zijn! Met ruim 70 recepten kom je deze winter wel door. Neem bijvoorbeeld deze loempiataart, een geweldig idee als je het mij vraagt! Lekker én boordevol groenten.

Chickslovefood, Skinny Six

Elise: ‘Ik ben niet echt fan van Chinees eten afhalen. Het enige waar ik dan wel heel blij van word, is zo’n enorme loempia. Knapperig en bomvol taugé, zo lekker! Daar naar hunkerend, kreeg ik opeens het idee om een grote loempiataart te maken. Het experiment werd een succesnummer. En dat met maar zes ingrediënten en natuurlijk ook nog healthy style!’

Het Skinny-six kookboek van Chickslovefood is voor €13,50 te koop bij bol.com.

loempiataart
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Loempiataart

Met maar 6 ingredienten weer eens wat anders op tafel!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding20 minuten
Oventijd45 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 300 g kipfilet
 • 3 el sojasaus
 • 400 g Oosterse wokgroenten (met veel tauge)
 • 8 vellen filodeeg
 • 1 handje cashewnoten
 • 3 eieren

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes. Verwarm 1 el olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 el sojasaus.
 • Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 el sojasaus. Bak zo’n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.
 • Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter. Schep het groenten-kipmengsel in de springvorm.
 • Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.
 • Klop de eitjes met 1 el sojasaus en wat peper los, giet over de vulling. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling.
 • Leg dan het overgebleven filodeegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg. Bestrijk de bovenkant licht met olie.
 • Zet de taart laag in de oven en bak ’m in 45 minuten goudbruin. Houd ’m goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je desnoods de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
 • Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus.

Notities

Tip: Liever een vega loempiataart? Vervang de kip door waterkastanjes. Die koop je bij de Chinese supermarkt in een blikje en zijn heel knapperig. Erg lekker als vleesvervanger!

Pin deze loempiataart!

loempiataart