Enkele dagen geleden deelde ik met jullie een heerlijk recept voor zongedroogde tomaten tapenade. Ik besloot meteen nog een gerechtje hiermee te maken, want de tapenade is zo lekker, die wil je elke dag wel eten!
Deze kip met tapenade uit de oven was voor mij een logisch gevolg. Erg lekker en boordevol smaak. Het voordeel is ook dat dit weer een recept is waar je bijna niks aan hoeft te doen. Het grootste deel van de bereidingstijd is deze kip aan het bakken in de oven. Lekker én simpel dus.

Doordat je gebruik maakt van eigengemaakte tapenade is dit een gezondere keuze. Deze tapenade is namelijk helemaal vrij van suikers en andere toevoegingen.
Lekker met een groene salade en zoodles/courgetti/spaghetti.

Kip met tapenade uit de oven

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 kipfilets
– 5 el zongedroogde tomatentapenade
– 2 tl olijfolie
– 1/2 courgette
– 2 el pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en leg deze op de bodem van een ovenschaal.
Leg hierop de kip.

Meng de tapenade met de olijfolie en verdeel over de kipfilets.
Bestrooi met de pijnboompitten.

Bak de kip in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.