Vandaag deelt FoodQuotes Friend Alcinda van Cins of Food dit geweldige recept voor een snickers taart. Kwijlen jullie met me mee? 🙂

Hai foodquotes followers! Ik ben Alcinda, 30 jaar, woon in Zeeland, ik heb een zoontje van 4 en tadaaa ik ben ook een foodblogger. Mijn blog heet Cins of food. Sinds een jaar ben ik hier mee bezig en het is echt mijn passie. Vooral het koken en bakken zelf, maar ook mensen die er ook mee aan de slag gaan is zo ontzettend gaaf.
Al heel lang hou ik van lekkere dingen bakken en koken. Niet voor mezelf om op te eten, maar om andere mensen er van te laten genieten. Niet dat ik niet van eten hou, want ik HOU van eten! Vaak eet ik wat meer als er voor mij wordt gekookt ;). Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken met mijn eten en ik hou er van als recepten lukken. Soms geef ik aan bestaande recepten mijn eigen draai, omdat ik iets lekkerder vind of beter qua smaak. Ik hoop hier wel meer mee te gaan doen in de toekomst, vandaar mijn blog.
Je kan me volgen op instagram: cins_of_food of op Facebook: Cins of food. Feel free to follow & enjoy!

Graag vertel ik je ook even hoe ik aan dit recept kom. Ik kom veel foto’s tegen op instagram en Pinterest met kinderbueno taarten, oreotaarten, milkataarten of nutellataarten óf alledrie in één geweldige taart. Dat wil ik toch ook eens proberen denk ik dan.
Vervolgens sta ik in de rij bij de AH en ze hebben snickers in de aanbieding… dan begin ik te denken:
snickers, chocolade, pinda’s, karamel… oeww als ik nou eens een chocolade taart maak met karamel en pinda’s in het midden van de taart en daarover of karamel of chocolade glazuur en daar bovenop stukjes snickers strooi? Klinkt goed toch, ja dat vond ik dus ook hahaha. Mijn “proevers” hebben hier weer heerlijk van genoten!

 

Ingrediënten voor de cake
– 225 gr zelfrijzend bakmeel
– 4 el cacaopoeder
– 175 gr witte basterdsuiker
– 100 gr boter
– 100 gr pure chocolade (minstens 72% cacao)
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 2 eieren, los geklopt
– mespunt zout

Ingrediënten voor het chocolade glazuur
– 125 gr melkchocolade
– 30 gr roomboter
– 2 eidooiers
– 50 ml slagroom
– 2 el poedersuiker
– paar druppels vanille extract

Ingrediënten voor de karamel
– 100 gram suiker
– 4-5 el water
– 100 ml room

En niet te vergeten
– 3 snickers
– pinda’s (gezouten of ongezouten), in stukjes gehakt
– springvorm van 23 cm

Bereiding
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout in een kom.

Doe de suiker, de boter, 100 gram pure chocolade en 100 ml kokend water in een pan. Voeg de gecondenseerde melk toe. Verwarm op laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel. Roer vervolgens de eieren erdoor.

Schenk het beslag in de vorm en bak circa 55 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een saté prikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog? Dan is de taart gaar.

Neem de taart uit de oven en laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in circa 1 1/2 uur volledig afkoelen.

Voor het glazuur:

Breek de melkchocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
Voeg de 30 gr boter en de eidooiers toe. Verwarm nog steeds au bain-marie tot het mengsel dikker wordt en mix goed door met een garde.
Voeg nu de slagroom, poedersuiker en vanille extract toe. Mix nog even goed door.
Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hier het mengsel in. Laat even een half uurtje afkoelen.

Voor de karamel:

Doe de suiker en het water in een pan. Zet de pan op middelhoog vuur. Zorg dat de suiker goed bedekt is met water. Laat de suiker rustig karamelliseren. Roer pas in de pan met een garde wanneer het suikerwater bruin van kleur en dikker wordt. Haal de pan van het vuur.
Roer de room erdoorheen. Voorzichtig! de karamel is erg warm.
Zet de pan weer even terug op het vuur en blijf goed roeren met de garde, totdat de room goed opgenomen is.

Nu kunnen we de taart maken Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de karamel en bestrooi met de gehakte pinda’s. Leg de helften weer op elkaar.

Hak de snickers in stukjes.

Giet het wat afgekoelde chocolade glazuur over de cake en strooi de stukjes snickers hierover. Laat het even staan en hard worden. Heel even wachten nog en eet smakelijk.

Enjoy!