Deze appelcake van kokosmeel is echt super goed gelukt al zeg ik het zelf. Als je bakt met kokosmeel wordt het al snel droog, dat is bij deze cake zeker niet het geval. Een heerlijke, zoete appelcake met zachte stukjes appel.
Heerlijk bij een kopje koffie/thee, maar zelfs bij het ontbijt of lunch zou deze cake niet misstaan.

Al eerder deelde ik het recept voor een kokoscake met chocolade glazuur (klik), dit recept is een variant daarop. Want natuurlijk kun je met een basisrecept voor cake eindeloos variëren. Met of zonder glazuur, verschillende soorten specerijen en vullingen.. de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ik kan trouwens nog alinea’s vol typen over hoe lekker deze cake is.. maar dat ga ik niet doen.
Less is more! Ga je mee bakken?

appelcake kokosmeel
appelcake kokosmeel
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Appelcake van kokosmeel

Lekker snoepen voor bij de koffie/thee!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding40 minuten
Totale tijd55 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 80 g kokosmeel
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 60 ml kokosmelk
  • 85 ml honing
  • 90 g boter of kokosolie
  • 1 tl vanille
  • 2 eiwitten
  • 1 stevige appel
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl kokosbloesemsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).
  • Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes. Meng dit in een kom met de kaneel en kokosbloesemsuiker.
  • Doe in een kom het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout en meng goed.
  • Smelt de boter/kokosolie in een pannetje en laat even afkoelen. Mix de 3 eieren, kokosmelk, honing, vanille en boter/olie in een kom licht schuimig.
  • Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een egale massa.
  • Klop de 2 eiwitten stijf in een brandschone kom. Schep 1 el van het kokosmeel mengsel door de eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar. Schep dit vervolgens door het kokosmeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
  • Schep de appelstukjes door het beslag.
  • Doe een bakpapiertje in een langwerpige bakvorm (rond kan natuurlijk ook) en verdeel hierover het beslag.
  • Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. (baktijd kan per oven verschillen, kijk na 30 minuten even of de cake al gaar is)
  • Haal de cake, als deze gaar is, uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Pin deze appelcake van kokosmeel!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.


Nog meer lekkere inspiratie? Deze appelcake van amandelmeel is ook echt onwijs lekker!