Je kent ze vast wel, de potjes erwtjes en worteltjes uit de supermarkt die je alleen nog even hoeft op te warmen in een pannetje. Heel eerlijk gezegd heb ik deze tijdens mijn studententijd ook erg veel gegeten… Ondanks dat ik het nog steeds een heerlijke combinatie vind zal je me niet zo snel meer zo’n potje zien kopen. Lekker zelf maken is wat ik nu doe!
Daarom deel ik vandaag met jullie mijn favoriete recept voor gestoofde erwtjes en worteltjes.

Dit bijgerecht maak je in ongeveer 15 minuten, dus de bereidingstijd valt ook reuze mee. En in de 10 minuten dat dit gerechtje moet stoven kun je je concentreren op de rest van de maaltijd.

Gestoofde erwtjes en worteltjesIk wordt trouwens ook echt vrolijk van deze kleuren samen. Het frisse groene met knal-oranje, tja het oog wil ook wat toch?

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 200 gr diepvries doperwten
– 2 winterwortels
– 1 tl karwijzaad
– 150 ml water
– zout en peper

Bereiding
Haal de doperwten uit de vriezer.

Snipper de ui en knoflook.
Verhit een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui glazig, voeg op het laatste de knoflook toe (zo verbrand deze niet).

Schil ondertussen de wortels en snijd in plakjes van 0,5 cm en deze plakjes weer in vieren.
Voeg de wortel, doperwten en karwijzaad toe aan de ui/knoflook en roer even door. Voeg vervolgens het water toe en doe de deksel op de pan.
Laat de groenten met een deksel op de pan ongeveer 7 minuten stoven tot de groenten bijna gaar zijn. Haal vervolgens het deksel eraf en draai het vuur hoog. Laat in ongeveer 1 a 2 minuten het vocht iets inkoken.

Breng op smaak met een snuf zout en peper.