Een vriendin vroeg me via Facebook of ik ook aan verzoekjes deed, en het verzoek was of ik wat recepten met pompoen wilde maken. Want, zo is het plan, ze gaat dit jaar voor het eerst met haar zoontje een pompoen uitsnijden.
Geen probleem, dit is mijn eerste pompoenrecept van deze week; kip met harissa en pompoen uit de oven. Ik zal je vast verklappen dat de rest van de recepten van deze week ook allemaal met pompoen zijn.
Hierbij verklaar ik het pompoen seizoen voor geopend!
Met pompoen kun je echt ongelofelijk veel lekkere gerechten maken.
Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit echt een grote fan van pompoen geweest. Als ik er wat beter over nadenk aten wij vroeger echt nooit pompoen thuis, dus ik vermoed dat mijn moeder hier ook niet zo’n fan van is 🙂
Sinds 1,5 jaar is het wel anders, pompoen… ik vind het lekker!
Ingrediënten
– 2 kipfilets
– halve kleine biologische pompoen (ongeveer 300 gr)
– 4 teentjes knoflook
– 1 ui
– 4 el harissa (ik gebruikte MINA milde pepersaus, verkrijgbaar bij AH)
– 4 el olijfolie
– 0,5 tl oregano
– 0,5 tl basilicum
– 100 gr fetakaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Marineer de kipfilets in 3 el harissa met 2 el olijfolie.
Schil ondertussen de pompoen, snijd door de midden en 1 helft in partjes. Schep de pitten uit de pompoen (bewaar de pitten, hier heb ik ook nog een lekker receptje mee!)
Schil de ui en snijd in 6 stukken.
Mix de pompoen en de ui met 1 el harissa, 2 el olijfolie, en de kruiden. Zorg dat alles bedekt is met een laagje harissa/olie.
Verdeel dit over een ovenschaal en leg er tussenin de knoflooktenen. (deze hoef je niet te pellen)
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten.
Haal de schaal uit de oven en leg de kipfilet op de pompoen.
Bak de schotel nog eens 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kipfilet gaar is.
Verdeel de laatste 10 minuten de fetakaas erover.