Het tweede recept in de “pompoen-reeks” zijn deze pompoen-kaasbroodjes. Lekker als snack of bijvoorbeeld bij de lunch. Veel lekkerder dan een gewoon kaasbroodje en zeg nou eerlijk ze zien er toch ook veel mooier uit?!
Ik geef je bij het recept meteen stap-voor-stap foto’s om deze broodjes te maken. Eigenlijk is het echt super makkelijk, maar met foto’s deze broodjes uitleggen is zoveel makkelijker dan met tekst.

Wat ik persoonlijk dat weer erg prettig vind aan dit recept; je hebt maar 4 ingrediënten nodig. Ideaal toch?! En van die 4 heb ik er eigenlijk 2 altijd standaard in huis.

pompoen-kaasbroodje

Met onderstaand recept maak je 4 broodjes. Ja.. ik weet het.. er staan er maar 3 op de foto. Dat komt omdat ik opeens om 11 uur ’s avonds besloot deze broodjes te maken en dan kan ik dus geen mooie foto’s maken. Maar ja, alle 4 de broodjes bewaren tot de volgende dag terwijl je huis zo lekker ruikt? Dat is me dus niet gelukt. Trouwens, ik moest natuurlijk wel even proeven of ze lekker waren.

Ingrediënten
– 4 plakjes roomboterbladerdeeg
– 100 gr gekookte pompoen in blokjes
– 40 gr kaas
– 1 ei

Bereiding
Verwarm je oven voor op 210 graden Celsius (hetelucht) of volg de aanwijzingen zoals op de verpakking van het bladerdeeg.

Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snijd de plakjes bladerdeeg links en rechts horizontaal in als op onderstaande foto. De verticale lijnen zijn niet doorgesneden, deze gebruikte ik om mezelf een richtlijn te geven tot waar ik moest snijden.
pompoen-kaasbroodje

Verdeel vervolgens de pompoenblokjes over de plakjes bladerdeeg en leg hierop de reepjes kaas.
pompoen-kaasbroodje

Vouw vervolgens de reepjes om en om (eerst een reepje van links, dan een reepje van rechts) over de vulling.
pompoen-kaasbroodje

Herhaal dit tot je alle reepjes over de vulling gevouwen hebt.
Leg de pompoen-kaasbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het ei.

Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg gaar en licht gebruind is.