Hierbij het vierde pompoenrecept van deze week: pompoen muffins. Omdat bakken met pompoen ook perfect gaat! Deze pompoen muffins zijn eerder hartig dan zoet, lekker dus bij het ontbijt/lunch/diner. Of als je ze dan toch graag zoet eet; met wat poedersuiker.

Als je een beetje een flinke pompoen koopt dan kun je zelfs alle 4 de recepten van deze week uit 1 pompoen maken.

1,5 jaar geleden kwam ik er pas achter dat ik pompoen eigenlijk toch wel lekker vind. Ja het heeft even geduurd 🙂
Deze 4 recepten zijn dan ook de eerste recepten met pompoen hier op de website, maar ik denk dat je hier wel wat inspiratie uit kunt halen. Enne, heb je er nog niet genoeg van? Laat het me dan weten dan zie je er vanzelf meer verschijnen!

Pompoen muffins

Ingrediënten (voor 6 stuks)
– 150 gr pompoen
– 150 gr bloem
– 50 ml melk
– 25 ml olie (plantaardig)
– 1 ei
– 1 el bakpoeder
– 3 el maple syrup
– 1 el speculaaskruiden

Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes en kook gaar. Als de pompoen gaar is pureer je het tot een gladde puree. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Zet een muffinblik met daarin papieren vormpjes klaar.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden.
Meng in een andere kom de melk, ei, olie en maple syrup.

Meng vervolgens de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Dit kan je met een garde of mixer doen.
Spatel vervolgens de pompoenpuree door het beslag tot deze helemaal is opgenomen.

Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.