Overheerlijke chocolade koekjes, daar maak je mij altijd blij mee. Vooral als die koekjes dan ook nog eens gemaakt zijn zonder het gebruik van bloem of geraffineerde suikers.
Deze koekjes passen binnen de paleo levensstijl, ze worden namelijk gemaakt met amandelmeel en kokosbloesemsuiker. Lekker snoepen dus 🙂

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap. Zoals de naam al doet vermoeden krijgt elke foodblogger een andere foodblogger toegewezen. Van deze site maak je vervolgens een recept met je eigen twist.
Ik mocht deze keer iets maken TastyHealthyCooking, een website die ik nog niet kende dus dat maakt het altijd extra leuk. En.. zoals bijna elke keer kan ik het niet laten om een zoet recept te kiezen.

Chocolade koekjes paleo

Het originele recept voor de koekjes vind je hier. Ik heb het recept aangepast door de poedersuiker te vervangen door kokosbloesemsuiker. Daarnaast was het deeg bij mij super plakkerig en zeker niet te spuiten met een spuitzak. Maar geen man overboord, de smaak is het belangrijkste!

Deze koekjes zijn warm het aller-aller-allerlekkerst. Mocht je ze toch willen bewaren, doe dat dan in een goede afgesloten trommel.

Ingrediënten
– 2 eiwitten
– kneepje citroensap
– 50 gr kokosbloesemsuiker
– 135 gr amandelmeel
– 50 gr cacao

Bereiding
Verwarm je oven voor op 195 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en voeg een klein kneepje citroensap toe.
Klop de eiwitten tot stijve pieken.

Mix met een spatel de kokosbloesemsuiker, amandelmeel en de cacao erdoorheen.
(Voeg eventueel een heel klein scheutje amandelmelk toe als je deeg echt niet wil plakken)

Rol balletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier.
Maak een vork een beetje vochtig en druk hiermee de balletjes plat tot koekjes.

Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.