Deze eierkoeken met kaneel zijn een heerlijke en verantwoorde snack. Vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. Niet teveel nadenken, maar gewoon lekker genieten.
Niet alleen smaken ze lekker, mijn woonkamer rook ook echt overheerlijk. Nu ben ik ook wel echt een fan van kaneel, het heeft iets herfstigs en dat past dan weer perfect bij deze tijd van het jaar. Deze dagen zijn dan ook echt favoriet, een zonnetje terwijl het buiten lekker fris is. Geen lange stukken kunnen lopen zonder de bijbehorende loopneus 😉

Dus, ik zou zeggen, maak deze eierkoeken. Laat ze afkoelen in de oven en ga ondertussen even lekker een stuk buiten wandelen. Thuiskomen en lekker warm worden met deze koeken en een kop thee/koffie… heerlijk toch?!

eierkoeken met kaneel

Ingrediënten, voor 6/7 medium koeken
– 115 gr amandelmeel
– 2 eieren (maat L)
– 2,5 el maple syrup
– 1 tl kaneel
– 1 tl bakpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de eieren samen met de maple syrup in een kom en mix ze met de mixer, mix deze zo lang tot het mengsel schuimig en dik wordt. Dit kan 5-10 minuten duren.

Meng in een andere kom de amandelmeel, kaneel, bakpoeder en een snufje zout. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.

Spatel het amandelmeelmengsel voorzichtig door het eimengsel, tot je een mooi egaal beslag hebt.

Schep het beslag in gelijke hoopjes op het bakpapier.

Bak de eierkoeken in 15 minuten gaar in het midden van de oven.

Bewaar de eierkoeken als ze afgekoeld zijn in een goed afgesloten trommel.