In de herfst/wintertijd worden er over het algemeen minder salades gegeten. Mensen hebben zin in warm eten; comfort food. Terwijl een salade voor mij ook echt in dat rijtje zou kunnen passen. Bijvoorbeeld deze salade met rosbief en balsamico-champignons. De champignons zijn echt een heerlijk onderdeel van deze salade, ware smaakbommetjes.

Dus, ik wil zeker aanraden om deze salade binnenkort eens te maken. Bijvoorbeeld met (zoete) aardappel on the side, dan heb je een complete en heerlijke maaltijd.

Rosbief salade

Met onderstaande ingrediënten maakte ik een salade voor 2 personen. Daarnaast aten we hasselback aardappelen, klik hier voor het recept.

Uiteraard kun je deze salade ook meenemen als lunch. Doe dan de champignons onderop zodat de salade vers en knapperig blijft.

Ingrediënten
– 150 gr rucola slamelange
– 250 gr champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 3 el balsamico
– 1 tl honing
– 1 tl tijm
– 10 dikke plakken rosbief
– olijfolie

Bereiding
Maak de ui schoon, snijd in tweeën en de helften in dunne ringen.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes, of doe dit met een knoflookpers.
Maak de champignons schoon (met een borsteltje of stuk keukenpapier) en snijd deze in vieren.

Voeg de champignons en de knoflook toe aan de uien en bak de champignons zacht.
Blijf regelmatig roeren.

Voeg de balsamico, honing, tijm en een flinke snuf peper en zout toe en bak nog 3-5 minuten.
Zet het vuur uit zodat het iets kan afkoelen.

Verdeel de sla over een groot bord, rol de plakjes rosbief op en leg deze tussen de sla.
Verdeel als laatste de balsamico-champignons over de salade en maak af me een scheutje goede olijfolie.