Deze heerlijke spirelli salade met sojadressing stond al langer op mijn lijstje om met jullie te delen. Deze maakte ik alweer een paar maanden geleden toen we eters hadden. Helaas heb ik toen geen mooie foto’s kunnen maken, dus dan maken we hem gewoon nog een keer.

Geen straf, want de salade viel echt bij iedereen in de smaak. Ik denk ook vooral omdat het weer eens iets anders is dan de standaard salade.
Door het gebruik van de sojadressing en de pinda’s krijgt deze salade een Oosters tintje.

Spirelli, oftewel zoodles, oftewel groente-spaghetti maak je met een juliennesnijder, of net als ik doe  met een super spirali. Het zorgt ervoor dat je salade net weer eens wat anders dan anders is.
Het apparaat is misschien niet super goedkoop in de aanschaf, maar ik kan je garanderen dat deze z’n geld waard is. Ik gebruik hem meerdere keren per week voor salades of om spaghetti van courgette te maken.

spirelli salade sojadressing

De eerste keer dat we dit gerecht aten was dat in combinatie met gehaktballetjes in saffraansaus  en naanbrood. Dat recept voor de gehaktballetjes in saffraansaus moet ik toch ook nog eens maken om met jullie te delen!

Ingrediënten, bijgerecht voor 4 personen
– 1 courgette
– 1 komkommer
– 2 winterwortels
– 2 lente-uitjes
– handvol ongezouten pinda’s

Ingrediënten dressing
– sap van een halve limoen
– 3 el (walnoot)olie
– 3 el sojasaus
– 1 tl honing
– 1 teen knoflook

Bereiding
Begin met de dressing, deze wordt namelijk alleen maar lekkerder als hij even gestaan heeft.
Pers de knoflook en meng dit met de overige ingrediënten voor de dressing in een kommetje.

Was de courgette, komkommer en schil eventueel de wortels. Maak spirelli van deze groenten en doe ze in een grote kom.

Snijd de lente-ui in dunne ringen en verdeel over de salade.
Hak de pinda’s grof en verdeel deze over de salade.

Verdeel de dressing over de salade net voordat je aan tafel gaat.