Een heerlijk broodje ei uit de airfryer! Sinds korte tijd ben ik de trotse eigenaresse van een airfryer. Er zijn al meerdere mensen in mijn omgeving die er één hebben en er altijd vol lof over spreken. Vooral het idee dat je er zoveel meer mee kan dan alleen frietjes en snacks bakken sprak mij aan. Toen ik de mogelijkheid kreeg om een airfryer te testen hoefde ik daar dan ook geen 2 keer over na te denken!

Vandaag deel ik dan ook graag mijn eerste airfryer recept met jullie. Ondertussen is het lijstje recepten al langer, maar ik moet ergens mee beginnen (natuurlijk kun je dit recept ook in de oven maken). Vandaag dus het recept voor een broodje ei uit de airfryer, erg lekker met kaas en verse bieslook.

Deze broodjes ei zijn overheerlijk als ontbijt of lunch. Deze zouden ook zeker niet misstaan op een uitgebreid zondags ontbijt of brunch. Of wat denk je van dit heerlijke broodje op kerstochtend? Mogelijkheden genoeg!

Broodje ei airfryer

Ik maakte deze broodjes zoals eerder gezegd in de Airfryer. Uiteraard kun je ze ook in de oven bakken! Wel zo handig als je geen airfryer in je bezit hebt :). Bak ze dan 10-12 minuten op 190 graden.

Broodje ei uit de airfryer

Heerlijk bij het ontbijt!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 afbak Kaiser broodjes
  • 2 eieren
  • 1 el verse bieslook of dille/peterselie/oregano
  • 2 el geraspte kaas
  • 2 schijfjes tomaat
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Snijd de bovenkant van de Kaiser broodjes af en hol de binnenkant uit. Let erop dat de buitenkant wel heel blijft, anders heb je kans dat je ei eruit loopt tijdens het bakken.
  • Hak de bieslook fijn. Meng de bieslook, geraspte kaas, eieren en een snuf peper en zout in een kommetje.
  • Leg op de bodem van elk broodje een schijfje tomaat (bij mij paste 1 schijfje precies in het broodje). Verdeel vervolgens het eimengsel over beide broodjes.
  • Bak de broodjes 10 minuten op 180 graden in de Airfryer.

Notities

Tip: net zoals ovens werkt elke airfryer iets anders. Het kan dus zo zijn dat jouw broodjes net iets langer moeten bakken.

Bewaar broodje ei uit de airfryer op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Broodje ei airfryer

Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!