Deze pittige zoete aardappel maakt een geweldig lekker bijgerecht. Door de combinatie van de pittige harissa en het natuurlijke zoete van de zoete aardappel en de honing heb je echt een ware smaaksensatie. Daarnaast zit er ook nog een verrassend ander ingrediënt in. (daarvoor moet je toch echt even verder lezen)

Eerlijk is eerlijk, ik ben over het algemeen niet zo’n fan van pittig eten. Tenzij het in een perfecte balans is en ik dus niet het gevoel heb dat mijn mond in brand staat. Die balans hebben deze aardappeltjes zeker, ze hebben een kleine kick.

Toen ik het potje harissa opentrok moest ik natuurlijk eerst een klein beetje proeven, ter grootte van een speldenknopje, hé die is helemaal niet pittig dacht ik nog. Dus hop, dan stop ik gewoon even de hele lepel in m’n mond zodat die schoon de vaatwasser in kan (macht der gewoonte..). En precies op het moment dat ik dat deed zag ik de rode peper zaadjes in het potje…
Nou ik kan je vertellen.. dat was dus wel pittig! Maar al met al viel het me nog mee, de hitte was vrij snel weg. Zou ik dan toch nog echt pittig eten gaan waarderen?

Pittige zoete aardappel

Met onderstaande ingrediënten maak je een bijgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
– 500 gr zoete aardappel
– 1 el rode peper saus (ik gebruikte deze)
– 1 el honing
– 1 tl kaneel
– 2 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.

Doe de zoete aardappel met alle ingrediënten in een kom en mix goed door.
Verdeel de zoete aardappel blokjes over de bakplaat en bak deze 20 minuten in het midden van de oven.

Schep de zoete aardappel om en bak ze vervolgens nog 15 minuten op 180 graden (hetelucht).