Deze lactosevrije appelcakejes namen vriendlief en ik mee op een lange autoreis naar Duitsland en volgensmij waren we pas een uur onderweg toen ze al op waren. Best jammer als je dan bedenkt dat we nog 7 uur in de auto moesten zitten.. Maar goed, dat betekend dus wel dat ze goedgekeurd waren!

Ik probeer altijd lactose-, tarwe-, geraffineerde suikers of glutenvrij te bakken/koken, of een combinatie van deze. Deze cakejes zijn dus lactosevrij, hierin heb ik de boter vervangen door appelmoes. Dit werkt perfect, de structuur wordt iets anders maar ze worden er zeker niet minder lekker op. Ik denk zelfs dat de meeste mensen niet hun vinger erop kunnen leggen wat er nu anders is.

Sinds korte tijd ben ik in het bezit van een airfryer en ik vind het dan ook erg leuk om daarmee te experimenteren. Zo kocht ik speciaal kleine siliconen cakevormpjes want die passen er 2 in het mandje. En dan moeten er natuurlijk cakjes gebakken worden!

Uiteraard kun je onderstaande cakjes ook gewoon bakken in de oven. Doe dat dan op 160 graden hetelucht of 180 graden in een elektrische oven.

lactosevrije appelcake airfryer

Ingrediënten
– 2 eieren
– 60 gr lichte basterdsuiker
– 75 gr zelfrijzend bakmeel
– 62 gr appelmoes (biologisch, zonder toegevoegde suiker of zelf gemaakt)
– 110 gr appel (ongeveer een halve appel)
– klein kneepje citroensap
– 0,5 tl kaneel

Bereiding
Doe de eieren en suiker in een mengkom en mix dit tot een licht schuimige massa.

Voeg de helft van het bakmeel en de appelmoes toe en mix goed door. Voeg het resterende bakmeel en appelmoes toe en mix goed door.

Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in kleine blokjes.
Meng dit in een schaaltje met het citroensap en de kaneel.
Schep de appelstukjes door het cakebeslag.

Verdeel het beslag over 2 kleine cakevormpjes.
Bak de cakejes in je Airfryer; 30 minuten op 160 graden.

 

Zin in meer lekkere recepten bijvoorbeeld uit de airfryer? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.