Dit recept voor tropische ananas brengt je weer even terug naar een zwoele zomer avond. Terwijl het buiten steeds frisser begint te worden en de wind om het huis waait, krijg je door dit recept toch weer even dat heerlijke zomerse gevoel. Oh en wat ook niet geheel onbelangrijk is; dit is zeker een gezond receptje!

Weer een heerlijk recept dat ik maakte in de airfryer. Nog steeds zijn er mensen die denken dat een airfryer alleen maar goed is voor friet en snacks, maar dat is zeker niet zo! Je kunt er eindeloos mee bakken/koken, eigenlijk kun je er bijna alles in klaar maken wat je normaal in de oven/frietpan zou doen.

Gisteren gaf ik een demonstratie van de airfryer bij de opening van de winkel van OrcaCool. Ik koos er specifiek voor om geen frietjes te maken maar allemaal lekkere hapjes. Er kwamen super veel leuke reacties en mensen hebben natuurlijk ook genoten van het lekkers dat er te eten was.
Ik kan niet anders dan enthousiast zijn over de airfryer. Mocht je nog twijfelen dan kan ik deze Wartmann airfryer die ze verkopen bij OrcaCool zeker aanraden! En wat het allemaal misschien nog wel leuker maakt; deze airfryer is veel leuker geprijsd dan zijn broertjes!

En zo vond ik het dus een goed idee om dit heerlijke ananas recept met jullie te delen. In 15 minuten kun je dit overheerlijke nagerecht (of tussendoortje) op tafel zetten.

tropische ananas Airfryer

Tropische ananas

Een heerlijk nagerecht of tussendoortje
Voorbereiding7 minuten
Bereiding9 minuten
Totale tijd16 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 300 g ananas
  • 1 tl citroensap
  • 1.5 tl honing
  • 1 el kokosrasp

Instructies

  • Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd in grote stukken.
  • Mix de ananas met het citroensap en de honing in een kommetje, zorg dat elk stukje ananas bedekt is met het mengsel.
  • Doe de ananas in een bakje en zet in de airfryer.
  • Bak 9 minuten op 200 graden, schud tussendoor 1 maal.
  • Verdeel de ananas over 2 bordjes en bestrooi met de kokosrasp.

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!