Koken met restjes, deze salade met pittige zoete aardappel en geitenkaas is daar ideaal voor. Maak binnenkort een keer die lekkere pittige zoete aardappel, zorg dan dat je wat overhoud voor de volgende dag en je draait binnen enkele minuutjes deze overheerlijke salade in elkaar.

Ik at deze salade als lunch en was erg blij met alle smaken. Geitenkaas en zoete aardappel zijn namelijk echt een match made in heaven. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze salade als maaltijd te maken voor meerdere personen. Dan hoef je het niet zo uit te kienen dat je restjes hebt.

salade pittige zoete aardappel geitenkaas

Deze salade zou ook perfect zijn als bijgerecht bij een feestelijk menu. Bijvoorbeeld met sinterklaas of kerst. Eten er kinderen mee?  Maak dan de zoete aardappel wellicht iets minder pittig.

Ingrediënten, voor 1 persoon
– 2 a 3 el pittige zoete aardappel
– 1 flinke hand rucola slamelange
– 3 plakjes zachte geitenkaas
– 1 el pijnboompitten
– olijfolie
– peper en zout

Bereiding
Heb je geen restjes van de pittige zoete aardappel? Maak deze dan als eerste.

Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een koekenpan zonder olie/boter.

Verdeel de sla over een bord en daaroverheen de pittige zoete aardappel, verkruimelde geitenkaas en de pijnboompitjes.
Maak af met wat goede olijfolie en een snufje peper en zout.