IJs Recepten Zoet

Speculaas ijstaart

Speculaas ijstaart

Tags:    

Vandaag deel ik een overheerlijk nagerecht voor de komende feestdagen. Deze speculaas ijstaart is een perfect nagerecht voor sinterklaas of kerst, maar uiteraard ook net zo lekker op een gewone doordeweekse dag.

Na het succes van de bokkenpootjes ijstaart die ik al een flinke tijd geleden met jullie deelde (klik) vond ik het tijd voor een nieuwe ijstaart. Deze keer gemaakt met speculaas omdat dat voor mij toch echt een smaak is die bij de feestdagen hoort.

Deze taart is een combinatie van speculaas, kaneelijs, vanille-ijs en chocolade. De speculaas in de bodem, het midden van de taart en de zijkant zorgt voor een heerlijke crunch. Vooral de speculaas in het midden van de taart die bedekt wordt met een laagje chocolade is bij mij favoriet.

Wij aten deze ijstaart natuurlijk al eerder om te testen en eigenlijk had ik niet anders verwacht; helemaal goedgekeurd! Wel wat machtig, maar dat is te verwachten van zo’n nagerecht.
Heb je taart over? Bewaar deze dan gewoon in de vriezer met plastic eromheen.

Speculaas ijstaart

Onderstaande ingrediënten zijn per laag opgeschreven. Dit heb ik gedaan omdat ik denk dat het zo makkelijker is om het juiste aantal ingrediënten per laag te gebruiken. Zou jammer zijn als je anders dadelijk al alle speculaasjes voor de bodem hebt gebruikt, die daardoor niet meer lukt én dat je dan tekort komt voor de rest.

Ingrediënten
– 200 gr speculaasjes
– 65 gr boter
– 1 liter kaneelijs
– 115 gr pure chocolade
– 100 gr speculaasjes
– 1 liter vanille-ijs
– 70 gr speculaasjes
– 60 gr pure chocolade

Bereiding
Bekleed de bodem van een grote springvorm met een velletje bakpapier.

Doe de 200 gr speculaasjes in een zak die je goed dichtmaakt, sla vervolgens (met bijvoorbeeld een deegroller) de speculaasjes tot kruimels. (dit kan uiteraard ook in een keukenmachine)
Smelt de boter in een pannetje.
Voeg de speculaas toe en meng dit goed.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm in de vriezer zodat de bodem hard wordt.

Haal het kaneelijs uit de vriezer zodat deze zacht kan worden. (niet te zacht, maar zodat je deze makkelijk kan verdelen)

Haal de springvorm uit de vriezer en schep het kaneelijs in de vorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om het kaneelijs te verdelen.
Zet de springvorm in de vriezer zodat het kaneelijs weer hard kan worden.

Doe de 100 gr speculaasjes in een zak die je goed dichtmaakt, sla vervolgens (met bv een deegroller) de speculaasjes tot grove kruimels.
Smelt de 115 gr pure chocolade au-bain-marie. Meng hierdoorheen de speculaaskruimels tot alles bedekt is met een laagje chocolade.
Haal de springvorm uit de vriezer en verdeel de chocolade-speculaaskruimels over het kaneelijs.
Zet de springvorm weer terug in de vriezer.

Haal het vanille-ijs uit de vriezer zodat deze zacht kan worden. (niet te zacht, maar zodat je deze makkelijk kan verdelen)

Haal de springvorm uit de vriezer en schep het vanille-ijs in de vorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om het ijs te verdelen.
Zet de springvorm in de vriezer zodat het ijs weer hard kan worden.

Doe de 70 gr speculaasjes in een zak die je goed dichtmaakt, sla vervolgens (met bv een deegroller) de speculaasjes tot fijne kruimels. (dit kan ook in een keukenmachine)

Smelt de 85 gr chocolade au-bain-marie.

Haal de springvorm uit de vriezer. Gebruik een mes dat je af en toe nat maakt om de zijkanten van de ijstaart los te snijden. Haal de taart uit de springvorm.

Verdeel de speculaaskruimels over de zijkant van de ijstaart. Dit is het makkelijkste als je de taart een beetje schuin houd zodat je het eroverheen kan strooien.

Zet de taart weer neer en gebruik een lepeltje om de bovenkant te decoreren met de gesmolten chocolade.

Zet de ijstaart terug in de vriezer tot het moment dat je deze gaat eten.

Speculaas ijstaart

Heb je de speculaas ijstaart gemaakt? ? Tag me dan vooral in je foto of gebruik #foodquotesnl zodat ik je creatie kan zien!

    3 reacties

  • Caroline 27 november 2015 Beantwoord

    Hoe lang van tevoren kun je de taart maken?

    • Simone 27 november 2015 Beantwoord

      Deze kun je zeker al een paar dagen van te voren maken! Deze heeft bij mij uiteindelijk ook ongeveer 5 dagen in de vriezer gestaan

      • Caroline 27 november 2015 Beantwoord

        Top!! Ik ben er nu mee bezig.. en dan nog wachten tot zaterdag!!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De laatste tijd heb ik steeds meer gesprekken over het bewaken van je grenzen als je vanuit je passie onderneemt. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd rust pakt, waar liggen die grenzen en hoe/waartegen zeg je dan nee? Want juist als ondernemer is dit onwijs belangrijk.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gesprekken die vaak voortkomen uit mijn ervaring met mijn burn-out of mensen die ook ondernemen vanuit hun passie. Want als alles leuk is, hoe zorg je dan voor de juiste balans?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geloof me, dat is soms echt lastig! 🤷‍♀️ Soms herken ik ook mijn eigen grens niet goed genoeg. Maar gelukkig komt dat steeds minder vaak voor. Ik geef mijn 4 beste tips in het artikel dat nu online staan. 1 van die tips is: Zoek een hobby! 😅🙌 Maar echt!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het artikel staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben benieuwd hoe jij zorgt voor de balans? Laat hieronder vooral je reactie/tips achter! Kunnen we er allemaal wat mee 🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @byjamiedeleeuw
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#passie #ondernemenvanuitjepassie #ondernemen #ondernemer #ontwikkeling #zzper #eigenbaas #grenzen #grenzenbewaken #grenzenherkennen #neeisookeenantwoord #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #ondernemerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ondernemerschap #vrijheid #bewustwording #inzicht #zakenmeisje #ambities #samenwerking #foodie #fotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je deze Pasen voor lekkers op tafel gaat zetten? 🐰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mocht je nu nog twijfelen of nog op zoek zijn naar wat lekkers; dit 👆 is een deel van al het lekkers dat ik samen met @anjasfoodblog maakte speciaal voor Pasen. Al deze lekkere recepten staan nu op onze websites. 🙌❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, mocht je nu nog geen idee hebben voor de brunch/lunch... dan maak je gewoon alle recepten! Anja deelt meteen een handig artikel met daarin tips voor het voorbereiden van zoveel lekkers.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zal zo alle recepten delen in m’n stories met swipe-up link, oh inclusief een highlight t/m Pasen zodat je alles op 1 plek hebt. Lekker handig toch?! 🙏🤩⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pasen #pasen2019 #eerstepaasdag #tweedepaasdag #paasbrunch #brunch #paaslunch #lunch #paasontbijt #ontbijt #donuts #donutlover #marbledglaze #glaze #glazuur #lunchen #brunchen #paasshoot #fotografie #foodfotografie #f52grams #easter #receptontwikkeling #tartelettes #salade #plaattaart #blink #foodie #foodquotesnl
  • Wist jij dat maar 1 op de 10 Nederlanders regelmatig aubergine eet?! Ik was echt verbaasd hoor toen ik dat hoorde... het is toch een groente die tegenwoordig echt overal verkrijgbaar is! 😳🤯🍆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus, vandaag een lekker receptje met aubergine om eens mee aan de slag te gaan. Een vegetarisch gevulde portobello met aubergine en feta. De smaken gaan perfect samen en zo is het een mooi gerechtje voor de lunch of brunch voor komende pasen. 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu ben ik benieuwd... eet jij regelmatig aubergine?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ergens denk ik namelijk dat mijn lezers/volgers gewoon met regelmaat deze groente op tafel zetten. Laten we die statistieken eens even veranderen!! 😅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staan online, volg de link in m'n bio naar de website.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #aubergines #eggplant #vegetarisch #vegetarian #feta #portobello #lunch #brunch #recept #receptidee #lekkerrecept #lekkereten #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #boordevolsmaak #samenwerking #groenten #wewv #watetenwevandaag #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl
  • Weet je wat ik nou echt onwijs tof vind? Fotograferen! En dan het liefste eten! 🥰🤤 Het maakt me overigens dan niet uit of het mijn eigen recepten zijn, die van een ander of gerechten in een restaurant.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Over dat laatste, daar krijg ik met grote regelmaat vragen over van horeca eigenaren én medewerkers. Ze willen vooral graag weten hoe ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat ik daar nou een antwoord op hebben! 😅🙋‍♀️
Ik schreef er een inspiratie artikel over met de 4 dingen die je écht nodig hebt om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard kun je ook mij boeken om de fotografie te verzorgen, of ik geef je een inspiratie sessie in combinatie met een fotografie workshop; alles is mogelijk! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel (food fotografie voor instagram) staat in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fotografie #fotograaf #fotografe #foodfotografie #canon #canonfotografie #etenfotografie #food #eten #restaurant #horeca #horecasupport #inspiratie #inspireren #foodie #inhartennieren #zzper #ondernemer #eigenbaas #ondernemendevrouwen #eindhoven #ondernemersineindhoven #coach #fotografiecoach #workshop #inspiratiesessie #onlinegroei #foodquotesnl
  • Dit is dus de perfecte zaterdagavond he; joggingbroek, Netflix, Aperol spritz en deze tafel vol hapjes! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zie je die mooie olijfhouten plank met mijn logo daar in het midden?! 😍 die kreeg ik gisteren tijdens de foodbloggerslunch! Georganiseerd door @heerlijkehappen en die geweldige plank en 2 blauwe kommetjes zijn van @bowlsanddishes . Die plank dus he, daar ben ik een beetje verliefd op 🥰. Die was dan ook meteen het uitgangspunt van deze tafel vol lekkers.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ik ben benieuwd of we alles opkrijgen... wat is dat toch he? Dat je altijd bang bent dat je te weinig hebt 😅🙈. Herkenbaar?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#bowlsanddishes #borrel #borrelen #borrelplank #zaterdagborrel #netflixandchill #aperolspritz #spritz #vegetarischesnacks #gazpacho #pide #simit #hummus #garnalen #zoveellekkers #getinmybelly #smullen #smakelijketen #gezelligheid #wewv #watetenwevandaag #foodie #foodquotesnl
  • Had je al in de gaten dat er bij @anjasfoodblog al 3 overheerlijke paasrecepten online zijn gekomen?! Die ook op die geweldige paas-brunch-tafel stonden?!🐰🙌 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waaronder dus deze GE-WEL-DI-GE donuts! 😍❤️ toen ik deze deelde in m’n stories vroegen jullie massaal om het recept. Snap ik wel hoor... ze zijn ook zo mooi 🥰🤩 én onwijs lekker!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, snel via @anjasfoodblog naar haar website! Go Go Go!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donuts #glazuur #geglazuurdedonuts #galaxy #galaxyglazuur #glazed #galaxyglaze #zoet #lekkernij #zoetrecept #donut #ovendonuts #heelhollandbakt #hhb #paasrecept #snack #koffietijd #paasbrunch #f52grams #thefeedfeed #foodfotografie #fotografie #marbled #gemarmerd #recept #foodie #foodquotesnl
  • Klaar voor meer lekkere paasinspiratie?! Of ja... de recepten zijn natuurlijk ook perfect voor of na pasen 😅.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar goed, deze vegan champignon paté wil je echt een keer maken! Overheerlijk op brood, toast, cracker of wellicht komkommerschijfje. ❤️ Gewoon lekker op alles dus!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mocht je nu nog twijfelen, niet doen. Deze is echt heel erg lekker, ook als je niet persé vegan of vegetarisch eet. Doe je dat wel (of iemand van je vrienden/familie) dan is dit al helemaal een aanrader! Wat kan ik nog meer zeggen dan: maken dit recept! 😉🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link naar de website in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#champignon #pate #champignonpate #walnoten #vegan #veganpate #vegetarisch #vegetarischepate #smeersel #paleo #paleofood #paleorecept #paleonl #recept #inspiratie #pasen #paasrecept #ontbijt #lunch #brunch #snack #lekkerrecept #lekkereten #foodblogger #receptontwikkeling #foodfotografie #foodie #foodquotesnl
  • Jaaa mensen, weten jullie nog dat ik geïnterviewd werd?! 🎥 Voor een videoserie over zzp’ers: EenmansZaken voor @deondernemer.nl .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja? Nee? Nou ja, wat je antwoord ook is: het eerste deel staat nu online!! 🙌🙏❤️ zo superleuk om aan mee gewerkt te hebben en mezelf terug te zien op video. Dit is de eerste van 7 en alle andere afleveringen komen nu elke dinsdag online! Tof!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens vond ik het echt helemaal niet raar of vreemd om mezelf terug te zien in de video. Wellicht omdat ik zoveel tegen jullie praat hier op insta? 🙋🏼‍♀️ Het is gewoon écht zoals ik ben.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard deel ik de directe link naar de video in m’n bio. Geef het vooral een 👍 op YouTube, ook tof voor de makers!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, als je gekeken hebt; laat mij dan vooral even weten wat je er van vindt! Vind ik ook leuk 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• Op de goals list voor 2019: meer interviews en meer video!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @byjamiedeleeuw ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#zzp #zzper #ondernemer #deondernemer #interview #video #videoserie #eenmanszaak #eenmanszaken #trots #eersteinterview #opvideo #eigenbaas #myownboss #yougogirldingen #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #goals #koffie #eerstekopjekoffie #eindhoven #sissyboydaily #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl