Zoodles, spirelli, courgetti… oftewel spaghetti van courgette, ik blijf ze gewoon zoodles noemen want dat vind ik toch wel het leukste klinken. Zoodles is dan weer afgeleid van het Engels Zucchini nOODLES.
Deze zoodles met pesto is een overheerlijk gerecht voor de lunch of diner. Voor een maaltijd zonder vlees maar met een flinke portie groenten en boordevol smaak.

Zoodles maakte ik voorheen altijd met een juliennesnijder/mesje, wat altijd goed is gegaan. Maar het nadeel vond ik dat deze toch vaak wat kleine sliertjes maakte en dat het een stuk lastiger werd op het moment dat je courgette breder is dan het mesje.
Tot ik de super spirali ontdekte, een mooi apparaat waar je je groenten opprikt om zo mooie slierten te draaien. Met verschillende mesjes kies je makkelijk zelf je favoriet.
Vind je de super spirali iets te prijzig? Dan kun je ook gaan voor het kleinere en goedkopere neefje de spiraalsnijder, deze heeft qua uiterlijk wel wat weg van een puntenslijper.zoodles pesto

 

De pesto die ik gebruikte voor dit recept komt eerlijk gezegd gewoon uit een potje. Uiteraard kun je er voor kiezen om ook de pesto zelf te maken, dat is natuurlijk nog veel lekkerder.

Ingrediënten, per portie
– 1 courgette
– 0,5 ui
– 125 gr champignons (half bakje)
– 1 rode paprika
– 1 el pesto

Bereiding
Was de courgetten en maak er zoodles/spaghetti van.
Snijd de ui in dunne ringen, de champignons in plakjes en de paprika in dunne reepjes.

Verhit wat kokosolie in een wok en fruit hierin de ui.
Voeg de champignons, de paprika en een snuf zout en peper toe en bak tot de champignons gaar zijn.(de paprika mag wat knapperig blijven)

Voeg de zoodles toe en bak, terwijl je alles om blijft scheppen, nog 2-3 minuten.

Schep de zoodles op een bord en schep er de el pesto bovenop.