Het is alweer even geleden dat ik een airfryer demonstratie gaf tijdens de opening van de winkel van Orca Cool. Het was een gezellige en vooral ook drukke middag met natuurlijk een aantal heerlijke hapjes!
Ik vond vooral deze foto erg leuk, deze illustreert eigenlijk wel goed hoe het ging; wachten tot er iets lekkers uit het apparaat te voorschijn zou komen.
Speciaal voor die dag maakte ik een aantal gerechtjes uit de airfryer die anders dan de standaard frietjes zijn. Want er is zoveel meer mogelijk met dit apparaat! Benieuwd naar wat ik allemaal maakte? Lees dan snel verder.
2 Recepten deelde ik al eerder op de website en dat zijn deze:
– Portobello met geitenkaas
– Tropische ananas
Daarnaast geef ik je nog 3 recepten die ik ook maakte maar waarvan ik helaas geen foto heb. Je moet me hierbij maar even op mijn woord geloven dat ze erg lekker zijn!
Geroosterde bloemkool
– 0,5 bloemkool
– 1 el olijfolie
– 1 el kruiden naar keuze (bv paprika en knoflookpoeder)
Bloemkool in 5 minuten beetgaar koken. Goed laten uitlekken.
Bloemkool mengen met de olie en kruiden en 5 minuten bakken op 170 graden.
Gemarineerde biefstukpuntjes
Dit was (samen met de cupcakes) echt dé hit deze dag. De biefstuk wordt namelijk super mals gebakken inde airfryer en is daarom sindsdien ook favoriet thuis.
– 150 gr biefstukpuntjes
– 1 el olijfolie
– 1,5 el sojasaus
Biefstukpuntjes minimaal 1 uur laten marineren in de olie en sojasaus.
In het pannetje 5 minuten bakken op 200 graden.
Cupcakes (voor 11 kleine of 3 a 4 normale)
– 50 gr boter (op kamertemperatuur)
– 50 gr suiker
– 50 gr zelfrijzend bakmeel
– 1 ei
Boter en suiker samen romig kloppen. Ei er doorheen kloppen, vervolgens het bakmeel er doorheen mixen.
Het beslag in de vormpjes doen en 12/13 minuten bakken op 180 graden.