Soms krijg ik opeens een super lekker recept in mijn mail binnen dat ik gewoon met jullie moet delen. Zo ook deze pizza met vijgen. rozemarijn en pancetta. Het ziet er echt uit als een plaatje!
Ik weet zeker dat deze hier in huize FoodQuotes binnenkort op het menu staat!

Heb je binnenkort zin om iets lekkers te eten maar wil je niet dat het té ongezond is? Probeer deze pizza met vijgen, rozemarijn en pancetta. Door de toevoeging van Rice Dream® Original Organic, krijgt het deeg van de pizza een licht krokante bite.
Op aanraden zou ik dit recept ook echt maken voor 4 personen, of halveren.. want het gevaar bestaat natuurlijk dat je blijft eten als je niet hoeft te delen 🙂

pizza vijgen rozemarijn pancetta

Ingrediënten, voor 4 kleine pizza’s

Deeg:
– 10 g verse gist
– 1 dl Rice Dream® Original Organic, lauw opgewarmd
– 7 cl water, lauw opgewarmd
– 300 g bloem
– ½ tl zout
– 1,5 el olijfolie

Belegsel
– 1 handje bloem
– 2 el olijfolie
– 2 el rozemarijn, fijngesneden
– ¼ tl pili pili in vlokken (of gedroogde rode peper)
– 4 verse vijgen, in kwartjes
– 8 plakjes pancetta
– 1 handvol rucola

Bereiding
Los de gist op in de lauwe rijstdrank en het lauwe water. Zet opzij gedurende 10 minuten. Meng met behulp van een keukenmachine de bloem met het zout. Voeg daarna het rijstdrank/gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed het deeg tot een bal. Bestrooi het deeg met wat bloem. Doe het deeg in een kom. Dek af met plastic folie. Laat 1 uur bij kamertemperatuur rijzen. Ontgas het deeg*. Laat het weer 30 minuten rijzen.

Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er ballen van. Dek ze af met plastic folie. Zet gedurende 10 minuten apart. Deze ballen pizzadeeg gaan nog wat rijzen. Rol met behulp van een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit.

Verwarm een ​​grill voor. Borstel de pizzaschijven langs beide kanten met olijfolie. Gril ze 4 minuten per kant. Bestrijk de bovenkant van de pizza’s opnieuw met olijfolie. Bestrooi met rozemarijn en pili pili in vlokken. Garneer met vijgen, pancetta en rucola. Voor een feestelijke en friszure touch, kun je er een paar druppels balsamicocrème over heen sprenkelen.

*Tip: Je kunt het overtollig gas verwijderen door met de vuist op het deeg te stompen. Laat het deeg daarna nog een tweede keer rijzen.