Deze kabeljauw met venkelsalade is een lekker en licht gerecht. Venkel + appel en venkel + vis zijn twee overheerlijke combinaties, dat je die dan ook makkelijk kan combineren laat ik je graag zien met dit gerecht.

Vul het eventueel aan met wat zoete aardappel en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan. Het leuke daarbij is ook nog eens datje dit gerecht echt binnen 20 minuten op tafel heb staan. En die zoete aardappel? Snijd die in blokjes en bak in wat kokosolie, dan zijn die ook binnen 15 minuten gaar.
Een lekkere en gezonde maaltijd dus die je vrij snel op tafel hebt staan!

kabeljauw venkelsalade

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 stukken kabeljauw
– 1 flinke venkel
– 1 groene appel
– 2 el olijfolie
– 1 tl mosterd
– 1 tl citroensap
– snuf zout

Bereiding
Snijd de harde onderkant en de stengels van de venkel, bewaar eventueel wat groen voor de garnering. Rasp de venkel met een mandoline in dunne plakken.
Snijd de appel in parten en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens de parten in dunne reepjes

Mix de olijfolie, mosterd, citroensap e een snufje zout in een kommetje.
Meng hier doorheen de appel en venkel.

Laat een pannetje goed heet worden met een klein beetje kokosolie.
Bak hierin de kabeljauw gaar. (eerst de huidkant)

Verdeel de venkelsalade over de borden en leg hierop het stukje kabeljauw.