Enige tijd geleden besloot ik dat het weer eens tijd was om de voorraadkast uit te mesten. Vaak kom ik dan ook dingen tegen die ik helemaal vergeten was, soms zelf gekocht en soms gekregen. Zo kwam ik ook de orzo tegen en besloot daar dit lekkere gerecht mee te maken; orzo met spinazie-tomatensaus en truffelkaas.
De orzo is een pastasoort maar bestaat in plaats van alle bekende vormen uit balletjes. Allemaal kleine balletjes in je avondeten, het ziet er geweldig leuk uit toch?!
Ik kan je verklappen dat dit echt een geweldig lekker gerecht is, maar wel super vullend. Alhoewel je normaal van 300 gr pasta met 3 personen zou eten is dit gerecht echt voor 4 personen.
Dit gerecht maakte ik zonder vlees, want met die overheerlijke kaas erover heb je dat echt niet nodig.
Ingrediënten, voor 4 personen
– 300 gr orzo
– 300 gr spinazie
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, gesnipperd
– 1 tl chilivlokken
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– flinke hand geraspte truffelkaas (of andere kaas)
Bereiding
Kook de orzo beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (liever nog iets te hard dan te gaar ) Giet de orzo af en schep er een beetje olijfolie doorheen.
Verhit wat (kokos)olie in een grote pan en fruit hierin de ui, voeg na enkele minuten de knoflook en chilivlokken toe en bak tot de ui glazig ziet.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, rozemarijn, tijm, oregano en zout toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg hand voor hand 2/3 van de spinazie toe en laat slinken in de saus.
Roer de orzo door de spinazie-tomatensaus.
Voeg net voor het opdienen de resterende spinazie toe en roer even door.
Serveer met de geraspte truffelkaas.
Orzo is erg leuk om mee te koken, geeft echt een andere smaak sensatie aan je gerecht
Ja het is echt anders! Ik ben fan 🙂