Even geleden viel het kookboek Rudolph’s christmas op mijn deurmat, precies op tijd voor de kerst. Want uiteraard staat dit boek boordevol heerlijke kerstrecepten. Met maar liefst 355 pagina’s kan echt iedereen wel iets lekkers uit dit boek halen. En eerlijk is eerlijk, ook na de kerst kun je je lol op met dit boek.

Het boek is opgedeeld in maar liefst 14 hoofdstukken die allemaal voor bepaalde momenten staan. Zoals de kerstborrel, kerstontbijt, gourmetten, koekjes en taarten maar natuurlijk ontbreken ook de klassieke kerstrecepten niet. Naast deze vind je nog 9 andere hoofdstukken met genoeg inspiratie. Zoals al eerder aangegeven denk ik dat je dit boek ook perfect na de kerst kunt gebruiken, want eigenlijk moet je gewoon heel het jaar door genieten van lekker eten!

rudolphs christmas

Naast recepten vind je ook tips en tricks voor een stressvrij kerst, de tafelschikking, aankleding tot tips bij verschillende recepten hoe je het jezelf makkelijker kan maken.
Ook vind je door het boek heen verhalen van bekende Nederlanders over wat kerst voor hun betekend. Deze hadden van mij wel achterwege mogen blijven, maar doordat deze niet in grote getale aanwezig zijn stoort het me ook niet.

Als je door het boek bladert zul je zeker recepten tegenkomen die je bekend voorkomen, dat is natuurlijk ook te verwachten met zo’n dikke pil. Maar er staan natuurlijk ook meer dan genoeg lekkere en niet al te moeilijke recepten in die je wellicht nog nooit gemaakt hebt.
En wil je jezelf uitdagen deze kerst? Maak dan eens een eetbaar kunstwerk, zoals een gemberkoek huisje of een chocolade kerkje.

rudolphs christmas

Dus ben je nog op zoek naar een kado voor een familielid die graag in de keuken staat? Dan denk ik dat die persoon zeker erg blij zal worden van dit boek.
Genoeg ideeën om een verrukkelijk 3-, 4-, of zelfs 5 gangen diner op tafel te zetten met daarvoor en daarna ook nog een heerlijk baksel.

Dit boek is onder andere verkrijgbaar via Karakter uitgevers voor € 29,99.