Laten we het jaar beginnen met dit recept voor Nutella truffels. Een heerlijke snack voor bij een kopje koffie of thee. Als je ze maakt zoals op de foto’s dan heb je maar 4 ingrediënten nodig, dat is dan weer een mooi pluspunt!
Ik begin het jaar niet met een gezond recept, maar ik beloof je dat die er ook nog genoeg gezonde inspiratie zal verschijnen dit jaar.

Na de bruiloft was het kadootjes uitpakken van de gasten begonnen, we hebben super mooie dingen gekregen waaronder van iemand een pot Nutella. Ik heb er hartelijk om moeten lachen, het enige nadeel; ik heb geen idee van wie deze afkomstig is. Maar goed, mocht de gever meelezen; ik heb er wat lekkers mee gemaakt!

nutella truffels

Deze truffels moet je echt bewaren in de koelkast, anders worden ze te zacht en dat doet de smaak dan niet veel goeds. Net of 5/10 minuten uit de koelkast zijn ze het lekkerste omdat ze dan nog goed stevig zijn.

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 30 stuks als je de truffels de grootte hebben van een grote knikker, ongeveer 2 tot 2,5 cm in doorsnee.
Ik rolde de truffels door cacao en discodip, maar hierin kun je naar hartenlust variëren. Fijngehakte hazelnoten zou bijvoorbeeld ook super lekker zijn.

Ingrediënten
– 250 gr Nutella
– 90 gr poedersuiker
– 4 el cacao
– 4 el discodip

Bereiding
Doe de Nutella en poedersuiker in een kom, meng dit tot je een egale massa hebt. Dit duurt even, alle poedersuiker moet opgenomen zijn.

Zet de kom ik de koelkast voor ongeveer 15 minuten zodat het mengsel steviger wordt.

Doe de cacao en de discodip in aparte schaaltjes.

Draai snel balletjes tussen je handen en haal ze vervolgens door de cacao of discodip, leg op een schaaltje. Herhaal dit tot het gehele mengsel op is.

Bewaar de truffels in de koelkast.

nutella truffels