Vandaag geef ik jullie graag weer wat gezonde lunchinspiratie. Maak voor de afwisseling eens deze salade met gebakken pancetta. Het zoute van de pancetta is echt heerlijk in een salade, het geeft net dat beetje extra.
Zelf grijp ik voor een salade al snel naar tomaten en feta. (feta en ik zijn echt de beste vriendjes) Maar voor de afwisseling besloot ik dat deze 2 ingrediënten nu eens niet voor moesten komen in deze salade.

Een heerlijke en simpele salade die je ook gemakkelijk voor kunt bereiden zodat je hiervan kunt smullen op je school/werk.
En ben je alleen? Dan zou ik nog onderstaande ingrediënten gebruiken, zo kun je namelijk 2 dagen smullen van deze salade. Zorg dan wel dat je de salade pas in de ochtend samenstelt en de dressing apart meeneemt.

Frisée is een ingrediënt dat nog niet eerder is gebruikt op deze website. Raar eigenlijk, want ik vind dit zo lekker smaken! Frisée is officieel familie van de andijvie en smaakt zelfs nog iets bitterder (vooral de buitenste donkere blaadjes). Het lichtgroene binnenste gedeelte van de frisée smaakt overheerlijk in salades.
En dan nog even voor de calorietellers onder ons; frisée behoort tot de een van de meest caloriearme groenten die er zijn met maar 5 kcal per 100 gram.

salade met gebakken pancetta

Ingrediënten voor 2 personen
– 100 gr frisée
– 50 gr pancetta
– 2 eieren
– 1 flinke hand zwarte olijven (ongeveer 25 stuks)

Ingrediënten voor de dressing
– 3 el olijfolie
– 1 el rode wijnazijn
– 1 tl mosterd
– 1 tl honing
– klein snufje zout

Bereiding
Kook de eieren gaar.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de pancetta tot deze lichtjes bruin is geworden. Leg de pancetta op wat keukenpapier zodat het overtollige vet opgenomen wordt door het keukenpapier.

Mix alle ingrediënten voor de dressing tot een egaal mengsel.

Pel de eieren en snijd in vieren, breek de pancetta in kleinere stukjes en snijd de olijven doormidden.

Verdeel de frisée over 2 borden en hier overheen de pancetta, olijven en ei partjes.
Besprenkel met de dressing.