Deze gevulde appel is een lekker en multifunctioneel gerechtje. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht. Zelf vind ik dit echt een perfect ontbijt. Al helemaal omdat ik eigenlijk niet zo’n ontbijter ben, tenzij het met fruit is. De combinatie van warme appel, kaneel, honing en dat dan aangevuld met cruesli (of noten/zaden) maakt dit voor mij echt een verwen ontbijtje.

Ik maakte deze appeltjes in de airfryer. Heb je geen airfryer? Dan kun je ze natuurlijk ook in de oven maken!

Volgensmij was vorig jaar 1 van mijn goede voornemens om beter te gaan ontbijten.. en is dat gelukt? Ja ik denk toch van wel, ik kwam er namelijk achter dat ik het overheerlijk vind om elke dag met een smoothie of sapje te beginnen.
Maar omdat ik af en toe toch ook wat afwisseling wil ben ik dus regelmatig op zoek naar andere lekkere en gezonde ontbijtjes. Deze gevulde appel ga ik zeker vaker maken, wat een verwennerij zo op de vroege ochtend!

gebakken appel airfryer


De appel vulde ik onder andere met spelt cruesli. Uiteraard kun je je eigen favoriete cruesli/muesli of zaden/pitten/noten gebruiken in dit recept. Gebruik wat je op voorraad hebt, dat maakt dit recept zo makkelijk en snel!

Gevulde appel

Een lekker ontbijtje!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding8 minuten
Totale tijd18 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 appel (breaburn)
  • 0.5 tl kaneel
  • 3 el cruesli/muesli
  • 2 tl honing

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 175 graden. (Oven:  190 graden)
  • Snijd de appel doormidden. Gebruik een meloenschepje (zo’n half rondje) of een mesje om de appels uit te hollen. Zorg dat je de schil heel laat.
  • Snijd het klokhuis van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe in een kommetje. Mix de kaneel, cruesli/etc en 1 tl honing door de appelstukjes. Schep de vulling in de appel en druk zachtjes aan.
  • Bak de appel 8 minuten in de voorverwarmde airfryer/oven.
  • Leg de appel op een bord en drizzle er nog wat honing over heen.

Pin deze gevulde appels!