Wie
Mijn naam is Dorien en ben 21 jaar. Momenteel studeer ik Bachelor Medische Hulpverlening aan de Hogeschool in Utrecht. Ik begin in februari met mijn afstudeerrichting, medische hulpverlening anesthesie. Ik hoop deze opleiding met 1,5 jaar te kunnen afronden, zodat ik eindelijk aan de slag kan gaan als medische hulpverlener anesthesie in het ziekenhuis. Het werken in het ziekenhuis was altijd al iets wat ik graag wilde, dus ben blij dat het bijna kan! Maar sinds een jaar heb ik een hele andere passie van mij ontdekt, namelijk bakken en hierover schrijven.  Soms vind ik dit net iets leuker dan bezig zijn voor school haha!

Wat
Doortjes Keuken is een foodblog vol met overheerlijke recepten, met name zoete baksels, af en toe hartigheden en heel af en toe lekker eten zonder te denken aan het calorieaantal. Tja, waarom ben ik hiermee begonnen? Er zijn al talloze sites met overheerlijke recepten. Ik houd enorm van bakken, maar vond het opzoeken van recepten gewoon helemaal niets, vooral als het recept niet klopte en waardoor het baksel een misbaksel werd. Ik was op zoek naar een website met goede recepten die moesten kloppen. Gelukkig zijn er sites met goede recepten, maar op een gegeven moment raakte ik al deze websites weer kwijt, moest weer op zoek en daar had ik geen zin meer in. In een moment van impulsiviteit heb ik een domeinnaam gekocht met de daarbij horende dingen en toen was Doortjes Keuken geboren! Een eigen website met al mijn favoriete recepten er op zodat ik niet meer op zoek hoefde te gaan. Zomaar recepten klakkeloos overnemen vond ik helemaal niets dus ik verplichtte mijzelf om zelf creatief te zijn in de keuken en om zelf recepten te bedenken. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen en doen! Verder vind ik het heel erg leuk om dingen te pakken met puur de grondstoffen, dus met bloem, bakpoeder, suiker etc. Ik wil met mijn website mensen stimuleren om dit ook te doen! Laat die pakken mix lekker staan en ga zelf aan de slag, want dat is zoveel leuker en het geeft zoveel meer voldoening! 

Waar
www.doortjeskeuken.nl

Koffie/Thee
Geen van beide! Nee echt niet! Ik lust echt geen warm drinken, zelfs geen hete chocolademelk (koud vind ik ook niet lekker). Ik heb een aantal jaar vakantiewerk gedaan bij de thuiszorg en hier vragen de lieve oude mensen altijd of ik koffie of thee wou waarop ik weer antwoordde: heeft u ook een glaasje water?

doortjes keuken

Hartig/Zoet
Hartig! Ik vind taart, cake, vlaai, eigenlijk al het gebak heerlijk, zolang ik daarna maar een stukje kaas of een stukje worst kan eten. Je maakt mij blijer met een zak chips dan een reep chocolade (al is deze op zijn tijd ook niet verkeerd!).

Guilty pleasure
De kaassoufflé van de Smullers! Zodra ik de kans heb (en geld) moet ik er eentje halen wanneer ik weer op het station ben (en dat ben ik heel vaak haha). Die kaassoufflees zijn perfect in balans, een lekker korstje samen met overheerlijke gesmolten kaas.
Verder ben ik verzot op Bonbonbloc wit met hazelnootpraliné. De combinatie van witte chocolade samen met de hazelnoot, hemels!

Beste herinnering aan eten
Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend naar Alghero Sardinië geweest. Daar heb ik echt de allerlekkerste spaghetti carbonara gegeten. Helaas eten de Italianen dit als voorgerecht dus het was maar een klein beetje, maar oh, wat was die lekker zeg!

Favoriete kookboek
Ik heb een hele plank vol met bakboeken staan, ik vind ze stuk voor stuk echt heel leuk, maar ik gebruik ze meer voor inspiratie om een eigen recept te ontwikkelen. Bakboek de Klassiekers vind ik wel heel erg fijn, aangezien hier voor bijna elk soort baksel wel een basisrecept instaat die ik als richtlijn kan gebruiken voor eigen recepten.

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Eigenlijk kan ik alles niet missen, maar als ik er 3 moet kiezen dan is het mijn keukenmachine, een goede digitale keukenweegschaal en een pannenlikker. Vooral die laatste is erg fijn, op deze manier kan ik de kom heel mooi leegschrapen zodat ik eigenlijk geen beslag hoef weg te gooien maar gewoon kan gebruiken.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Gewoon lekker alles zelf maken, dat is het allerlekkerst en het allerleukst!

Monday Favorite
Dat zijn toch echt mijn appelkaneelbroodjes. Ze stellen mij nooit teleur, iedere keer zijn ze weer heerlijk! Dit is denk ik ook het recept van mijn website dat ik het meeste gemaakt hebt, dus dat zegt denk ik al wel genoeg! Hier kun je ze vinden: http://doortjeskeuken.nl/2014/11/appelkaneelbroodjes/  (Een van mijn eerste baksels toen mijn foodfoto’s nog niet zo mooi waren.)