Het is weer tijd voor kaasdinsdag! Het is alweer even geleden dat er een kaasrecept online is verschenen, maar vandaag heb ik weer iets heerlijks voor jullie. Deze quinoasalade met feta is perfect als lunch of diner. Maar net wanneer jij er zin in hebt!
Uiteraard ook heerlijk om mee te nemen naar school of werk. Zo weet je zeker dat je een lekkere en voedzame lunch/diner binnen handbereik hebt.

Feta en ik zijn echt de beste vriendjes, ik kan echt genieten van deze kaas. Zorg uiteraard wel dat je een goede feta koopt. Echt waar, je proeft het verschil en dat is het meer dan waard! Ik koop de feta meestal in de Turkse supermarkt, daar verkopen ze grote en kleine blikken.

Waar quinoa een aantal jaar geleden nog amper werd gegeten staat het tegenwoordig steeds vaker bij mensen op tafel. Quinoa wordt ook wel een pseudograan genoemd, mensen vervangen namelijk regelmatig granen door deze voedzame zaadjes. Maar in vergelijking met granen bevat quinoa veel meer voedingswaarde, zo is quinoa rijk aan vitamines, mineralen, voedingsvezels en plantaardige proteïne. Al met al dus een zaadje die je best met regelmaat mag eten.

Quinoasalade feta

Het geweldige mooie bord op deze foto’s heb ik gekregen van OrcaCool en komt uit de  Authentic serie. Doordat de borden een reactieve glazuurlaag bevatten is geen enkel bord hetzelfde. En dat is nou precies wat het zo mooi maakt! (buiten die geweldige turquoise kleur natuurlijk)

Ga je deze salade eten als diner? Voeg dan eventueel wat meer quinoa en rauwkost toe.

Ingredienten, per persoon
– 1 hand frisée sla (of een andere soort sla)
– 25 gr quinoa, dit wordt ongeveer 75 gr gekookte quinoa
– 1 tomaat
– 50 gr feta
– olijfolie
– rode wijnazijn
– peper

Bereiding
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de quinoa af en laat afkoelen.

Snijd de tomaat in dunne partjes en de feta in kleine blokjes.

Verdeel de sla over het bord, met daaroverheen de quinoa, tomaat en feta.
Besprenkel met wat olijfolie, rode wijnazijn en een snuf peper.

Tip: neem je de salade mee naar school/werk, doe er dan de dressing pas overheen op het moment dat je gaat eten.