Deze Nutella brownie cake is echt om je vingers bij af te likken! (zo lekker dat ik eigenlijk wel 10 uitroeptekens wil gebruiken) Krokant van buiten en zacht en smeuïg van binnen, precies zoals een brownie hoort te zijn.
Ik maakte deze brownie in de airfryer, maar uiteraard geef ik je ook de graden en tijden voor als je hem in de oven zou willen maken.

Wat misschien nog wel het leukste is; je maakt deze brownie cake met maar 3 ingrediënten!

De airfryer, ik ben een groot fan. Je kunt er zoveel kanten mee op; eigenlijk kun je er alles in maken wat je normaal met de oven/friteuse/bbq maakt. Het grote voordeel is dat dit apparaat snel warm is, stukken kleiner is dan bv je oven en dat je frietjes en andere snacks kunt maken zonder het gebruik van olie. Oh en niet te vergeten; alles is sneller gaar/warm dan in de oven.

Dat je er veel meer mee kunt dan alleen maar frietjes maken weten ondertussen al steeds meer mensen. En dat vind ik dan juist ook leuk om regelmatig hier op de website te laten zien. Soms gezond en soms iets minder gezond maar wel altijd super super superlekker!

Nutella brownie cake Airfryer

Van deze brownie heb ik zelf maar 1 stukje gegeten en de rest aan manlief meegegeven voor hem en zijn collega’s. Zelfbehoud noemen ze dat.. haha… want ik weet gewoon dat als ik deze niet uitdeel ik voor ik het weet een halve cake op heb. En dat is én niet goed voor de lijn én ik denk dat ik dan misselijk op de bank zou zitten..

Nutella brownie cake Airfryer

Nutella brownie cake

Een heerlijke brownie met maar 3 ingredienten!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding35 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 1 brownie

Ingrediënten

  • 410 g nutella
  • 80 g bloem
  • 4 eieren

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 170 graden. (Oven; verwarm de oven voor op 180 graden)
  • Doe de nutella samen met de bloem en eieren in een grote kom en mix goed door.Dit gaat het makkelijkste met een handmixer.
  • Bekleed de bodem van een kleine springvorm met een vel bakpapier en vet de opstaande randen een beetje in met wat boter.
  • Schep het beslag in de springvorm en klop er een paar keer mee op het aanrecht zodat het beslag zich gelijkmatig verspreid.
  • Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde airfryer/oven.
  • Houd je van een super smeuïge brownie? Dan zou ik er na 30 minuten al even met een prikker in steken om te kijken of je hem al goed vind. Vind je een wat stevigere brownie lekkerder? Bak hem dan 40-45 minuten.

Pin deze Nutella brownie cake!

nutella brownie