Website Builder InsiderOyster-mushrooms-and-polenta-salad

Vandaag in Monday Meets stel ik graag de personen achter Ohmydish aan jullie voor. Een website die je echt moet bezoeken. Deze staat namelijk boordevol de lekkerste recepten plus tips en tricks. Echt waar.. doe er je voordeel mee!

Wie
Wij zijn Marco en Veronique van ohmydish.com. We zijn beide 28 en wonen samen in Beek (Limburg). Marco komt uit Eindhoven en is webdeveloper. Veronique runt de keuken van een hotel en is geboren in Beek. We hebben 2 honden, Australische Terriers genaamd Buddy en Tommy.

Wat
Onze site staat vol met recepten en how-to’s, we plaatsen dagelijks een nieuw recept. Niet specifiek gezond, ongezond, hartig of zoet, maar gewoon net waar we zin in hebben!

Waar
www.ohmydish.com
Facebook
Foodgawker
Twitter
Instagram
Pinterest

Hasselback potatoes

Koffie/Thee
Het liefst gewone koffie of thee, geen zoete of fruitige smaken.

Hartig/Zoet
Onze smaak is nagenoeg gelijk, dus dat is lekker makkelijk! We houden beide meer van hartig.

Guilty pleasure
Hebben we niet, we eten wat we willen en voelen ons nooit schuldig 😉

Beste herinnering aan eten
Moeilijk om een herinnering te kiezen, want ons leven draait om eten. Veronique’s ouders hadden vroeger al een cateringbedrijf, haar oma had een hotel in Valkenburg en Veronique heeft zelf een koksopleiding afgerond.
Eten brengt mensen samen, dus bijna elk samenzijn van vrienden of familie heeft met eten te maken.

Veronique: Alle etentjes bij ons of bij anderen, de keukens waarin ik heb gewerkt, de moestuin vroeger, het van jongs af aan koken en bakken met mijn moeder en grote broer. Ik onthoud alle gebeurtenissen aan de hand van een smaak, gerecht of geur, echt waar!

Wild-blackberry-crostini-with-goat-cheese

Favoriete kookboek
Smaakvrienden (groenten en fruit) van Angelique Schmeinck (voor inspiratie en technieken) en Larousse gastronomique (een originele in het Frans).

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Koksmes, tijd en overzicht (zonder planning, ruimte en netheid kan niet gewerkt worden)

Quote/Motto/Lijfspreuk
Heel cliché: Mise en place is je beste vriend.
Mise en place betekent de voorbereidende werkzaamheden. Zodra alles klaar staan, heb je alles onder controle en kun je heel relaxed en zonder stress koken en toch gezellig zijn voor je gasten.

Monday Favorite
We zijn dol op Anthouny Bourdain en Gordon Ramsay.