Pesto, maar dan anders. Dit is namelijke een overheerlijke boerenkoolpesto. Andere ingrediënten en een andere smaak, maar wel erg lekker! De standaard ingrediënten zoals basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas worden in dit gerecht alle 3 vervangen.

Probeer deze pesto zeker een keer uit, het smaakt heerlijk over de pasta, als spread etc etc. Uiteraard kun je deze pesto gebruiken zoals je dat normaal doet met een pesto. Het zal alles een compleet andere smaak geven! (ook leuk voor als je eters hebt, die er vanuit gaan dat het een standaard pesto is)

Uiteraard maak ik wel weer gebruik van een lekkere kaas in dit recept. Het is tenslotte #kaasdinsdag. Geen Parmezaanse kaas, maar een lekkere Belegen 35+ kaas.
Daarnaast vervangen we de welbekende pijnboompitten door amandelen en de basilicum door boerenkool. Mag het dan eigenlijk nog wel pesto heten? Of kunnen we het beter omdopen tot boerenkoolspread?

Ach what’s in a name? Het is lekker en dat vind ik dan toch het belangrijkste!

boerenkoolpesto

Ingrediënten
– 100 gr boerenkool
– 40 gr amandelen
– 40 gr belegen 35+ kaas (ik gebruikte deze)
– 1 teentje knoflook
– 7 el extra vierge olijfolie

Bereiding
Snijd de kaas in blokjes.

Doe alle ingrediënten samen met een flinke snuf zout en peper in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel.
Voeg eventueel een extra el olijfolie toe als het geen smeuïge pesto wordt.