Van deze rode bieten hummus wordt ik nou echt blij, alleen al door de geweldige roze/rode kleur. Deze hummus is lekker kruidig door het gebruik van een specerijenmengsel.
Heerlijk op een toastje, brood of crackers, je kunt eindeloos mee variëren. En omdat we dan toch al zo lekker aan het variëren zijn geef ik je ook nog 8 ideeën voor verschillende toppings.

Dit recept is ook nog eens extra fijn omdat je het in een handomdraai kunt maken. Of nou ja, je keukenmachine doet eigenlijk bijna al het werk.
Leuk voor op een feestje, heerlijk bij je ontbijt/lunch of gewoon op een avondje dat je lekker en gezond wil snacken. ik zie het trouwens al helemaal voor me.. op een feestje met al die heerlijke toppings erbij. Ziet er geweldig tof uit toch?!

rode bieten hummus

De toppings zoals op de foto zijn;
– feta
– sesamzaadjes
– gele paprika
– groene paprika
– bieslook
– zwart lavazout
– zwarte olijven
– frisée

Uiteraard zullen er nog veel meer toppings zijn die er super lekker op smaken. Het lijstje zoals ik je geef zijn mijn favorieten. Vooral de feta.. maar dat heeft denk ik meer met mijn “feta-verslaving” te maken 😉

 

Ingrediënten
– 265 gr kikkererwten (blikje van 400 gr, uitgelekt)
– 150 gr gekookte bietjes
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl vadouvan specerijen (zakje van Verstegen)
– zout en peper

Bereiding
Snijd de rode biet in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met een flinke snuf zout en een beetje peper.
Mix alles tot een egale en romige massa.