Deze crushed potatoes hadden wij als bijgerecht afgelopen december op onze trouwdag. Een super lekker en makkelijk bijgerecht dat boordevol smaak zit. In het Nederlands kunnen we dit ook wel ovenaardappels noemen, maar soms is een Engelse naam toch beter.
Ik maakte dit gerecht in eerste instantie niet om te delen op de website, maar toen al die lekkere geuren uit de oven ons tegemoet kwamen besloot ik toch maar even snel wat foto’s te maken voordat we aan tafel gingen. En maar goed ook! Want wat hebben we zitten smullen.
Gekookte aardappels, daar maak je mij nou echt niet blij mee… of ja, heel af en toe dan omdat ik het eigenlijk nooit eet. Dus staan er vanavond aardappelen op het menu? Maak er dan eens dit recept mee, ik garandeer je dat je je vingers erbij af zult likken.
Ingrediënten, voor 3 personen
– 750 gr vastkokende aardappels
– 1,5 el boter
– zout en peper
– 1,5 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze beetgaar in water met een snufje zout. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en zet er vast een ovenschaal of bakblik in zodat deze warm kan worden.
Haal de ovenschaal uit de oven en smelt de boter erin. Voeg de aardappels toe, bestrooi met zout en peper en hussel even goed om.
Bak de aardappels 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook en de rozemarijn en tijm.
Haal de aardappels uit de oven en druk ze met een spatel een beetje plat.
Verdeel vervolgens het kruidenmengsel over de aardappels en schep ze om.
Rooster de aardappels nog een keer 20 minuten in de oven.