Deze linzensalade is heerlijk als lunch thuis of op het werk/school. Deze kun je namelijk gemakkelijk voorbereiden zodat je tijdens de lunch echt alleen nog maar hoeft te eten. En daar worden we blij van! Want als het lunchtijd is heb ik zelf meestal geen zin om nog vanalles te moeten snijden etc, dan wil ik gewoon eten.

Uiteraard kun je deze salade nog verder uitbreiden zodat hij ook geschikt wordt voor het avondeten. Denk aan wat meer linzen en komkommer. Eet er een broodje naast of voeg wat andere groenten toe zoals bijvoorbeeld venkel.

Deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap, altijd leuk want zo leer ik ook weer andere blogs kennen. Deze maand kreeg ik de blog van veggievaration toegewezen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een blog vol met vegetarische recepten.

Linzensalade

Ingrediënten, voor 1 persoon
– 70 gr linzen
– 150 gr gekookte bietjes
– 1/4 komkommer
– 40 gr feta
– kropsla
– 1 el olijfolie
– 1 tl rode wijnazijn
– 0,5 tl oregano

Bereiding
Kook de linzen gaar volgens de verpakking. Laat ze daarna goed uitlekken en afkoelen.

Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van ongeveer 1 cm.
Snijd ook de komkommer in blokjes van ongeveer 1 cm.

Mix in een kom de linzen, bietjes, komkommer, olijfolie, rode wijnazijn en oregano.

Leg enkele blaadjes kropsla op het bord (ik gebruikte er 4) en verdeel hier overheen de linzensalade. Verkruimel de feta er overheen.

Maak af met wat versgemalen peper.

 

Hier vind je het originele recept.