Het boek Simply Nigella, van Nigella Lawson.. hoe kan het ook anders, ligt al een tijdje te wachten op een review. Alweer 1,5 week geleden plaatste ik een foto op instagram met 3 boeken die lagen te wachten op een review, ik vroeg hierbij naar welk boek jullie het meest nieuwsgierig waren. Daarbij kwam het boek van Nigella stipt op nummer 1!
Dus vandaag deel ik graag enkele foto’s en wat extra informatie over het boek met jullie. De andere boeken komen er uiteraard ook nog aan.

Simply Nigella

De subtitel van dit boek is; licht en luxe – feel good food. Ik zal je even vertellen, dit zinnetje past echt uitermate perfect bij het boek. Het staat namelijk vol met toegankelijke recepten, die perfect in het drukke leven passen. Maar dan wel boordevol ingrediënten waar zowel je lichaam als geest gelukkig van worden.

En omdat Nigella Nigella blijft (daarom vinden we haar ook allemaal zo geweldig toch?) betekend het niet dat opeens elk recept in dit boek super gezond en vol powerfood zit. Zoals ik zelf regelmatig zeg en wat ook zeker voor dit boek opgaat; alles draait om de balans.

Wat mij meteen opvalt is het gebruik van kokosolie in dit boek. Niet alleen dat springt in het oog, maar ook de zuivel- en glutenvrije recepten vallen me meteen op. Waarschijnlijk valt het extra op omdat ik het niet van Nigella gewend ben. Maar dat doet natuurlijk helemaal niets af aan de heerlijke recepten die er te vinden zijn in dit boek.

Simply Nigella

Het boek is onderverdeeld in 7 hoofdstukken, namelijk; Snel en relaxed, Eten uit een kom, Dineren, Adem, Bijgerechten, Zoet en Om te beginnen.
Oftewel een breed scala aan momenten wanneer je van haar recepten kunt genieten. Of dat nu op een drukke maandag, een relaxte zondagochtend, een gezellig diner met vrienden of een koffiemomentje is.. je vind genoeg inspiratie.

Uiteraard zijn alle recepten duidelijk beschreven met hier en daar ook tips voor wat je vooraf kunt doen, hoe je het het beste kunt bewaren (bijvoorbeeld bij de baksels) en of je het in kunt vriezen. Van zulke tips wordt ik persoonlijk altijd erg blij.. want bij sommige dingen weet je het af en toe gewoon even niet zo goed.

Elk recept gaat gepaard met een mooie foto zoals we ook wel gewend zijn. Het enige nadeel, vind ik persoonlijk dan, is dat deze foto af en toe op de pagina ervoor of erna staat. Ik vind het namelijk altijd erg prettig om in 1 oogopslag de naam + foto van het resultaat te zien.

Simply Nigella

Ook van dit boek heb ik weer met gemak een lijstje kunnen maken van recepten die ik zeker binnenkort eens wil gaan maken. Dit is mijn top 5 (met moeite.. want het zijn er veel meer)

– Chaimuffins (gemaakt met speltmeel en lactosevrij
– Bloemkool-cashewnotencurry
– Runderchili met bourbon, bier en zwarte bonen
– Soep van zoete aardappel, gember en sinaasappel
– Thaise kalkoengehaktballetjes

Wil je dit prachtige boek zelf ook in huis halen?
Je kunt Simply Nigella voor €34,99 bij bol.com bestellen.