Website Builder InsiderDit is echt een lekker gerecht dat regelmatig op tafel staat hier in huize FoodQuotes. Voor manlief met pasta en voor mij altijd met spirelli (van courgette of een mix van courgette en wortel) De saus maken we zelf, wel met een pakje pastasaus zonder toevoegingen, want doordeweeks wil ik het mezelf niet té moeilijk maken. Deze spirelli met paprika-gehaktsaus is echt een overheerlijk recept voor doordeweeks.

Spirelli, ik heb er al meerdere malen over geschreven en het blijft echt 1 van mijn grote favorieten. Een lekkere vervanging voor de pasta en daarbij een goede manier om wat extra groenten te eten.
Ik gebruik de super spirali om mijn spirelli te maken. Een super handig apparaat om verschillende formaten spirelli te maken en nog veel meer. Ok, het apparaat is wel duurder dan een juliennesnijder, maar ik kan je verzekeren dat het zijn geld echt waard is. Ik ben namelijk nog steeds erg blij dat ik deze ter vervanging van mijn juliennesnijder besteld heb, het wordt zo zoveel gemakkelijker!

Ik gebruik voor de saus altijd een pakje pastasaus of tomato frito. Nu had ik hier nog 2 pakjes staan.. en toen kwam ik er tot mijn verbazing achter dat er aan 1 pakje suiker was toegevoegd.. beetje jammer! Gelukkig had ik ook nog een biologisch pakje zónder suiker staan, dus dan heeft die toch echt de voorkeur. Ik geef je in het recept de link naar welke ik gebruikte. En nee, dit artikel is niet gesponsord, maar ik wilde jullie gewoon even wijzen op de verborgen suikers 🙂

spirelli paprika gehaktsaus

Met onderstaand recept maak je een heerlijke maaltijd voor 3 personen. Wellicht heb je dan nog een beetje saus over, maar dat is dan lekker om de volgende dag als lunch mee te nemen.

Ingrediënten voor de saus
– 500 gr gehakt
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 3 paprika’s
– 1 aubergine
– 1 pakje biologische pastasaus (ik gebruik deze)
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano

Ingrediënten voor de spirelli
– 2 flinke courgettes
– 4 winterwortels

Bereiding
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Verhit kokosolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg op het einde pas de knoflook toe en bak even mee.
Voeg het gehakt toe en bak tot deze gaar is.

Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes en de aubergine in blokjes.
Voeg deze toe aan het gehakt en bak ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de pastasaus, kruiden en een snuf zout en peper toe aan het groente-gehaktmengsel en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Maak de spirelli van de courgettes en wortels.

Verhit kokosolie in een wok en voeg als eerste de wortel toe. Roerbak deze enkele minuten.
Voeg vervolgens de courgette toe en bak 1-2 minuten tot de courgette wat zachter is.

Verdeel de spirelli over de borden en schep hierop de paprika-gehaktsaus.