Ei Paleo Recepten

Frittata met paprika en courgette

frittata paprika courgette

Tags:        

Het meest veelzijdige gerecht; de frittata. Lekker voor ontbijt, lunch én diner en daarnaast zowel warm als koud lekker. Maak eens deze frittata met paprika en courgette. Wedden dat je ervan zult smullen?
Ik had een halve courgette liggen en een paprika die met rasse schreden naar overrijpheid ging. Weggooien is zonde, dus daarom dit heerlijke recept. Frittata is namelijk echt hét gerecht om restjes groenten en vlees te gebruiken.

De pan die ik gebruikte voor dit recept kreeg ik opgestuurd van OrcaCool om eens goed te testen. Het is een aluminium koekenpan van het merk Hendi en heeft een nano keramische anti-aanbaklaag. De pan heeft een stalen handvat waardoor hij dus geschikt is voor de oven.
Super tof, want nu heb ik eindelijk een pan die ook in de oven kan! * insert vreugdedansje* Daar was is stiekem wel erg enthousiast over. De pannen die ik al heb kunnen namelijk wel in de oven, maar dan moet je er eerst het handvat vanaf schroeven… wie heeft dan bedacht?! Da’s toch helemaal niet praktisch?!

De spiegeleieren en biefstuk die manlief bakte kwamen perfect uit de pan, zonder het gebruik van boter of olie. Ik vond zelf een frittata een mooi testrecept, vooral omdat de pan dan dus ook de oven in kon. En zoals je wel op de foto kunt zien, perfect gelukt!
Benieuwd naar deze en de andere pannen uit deze serie? Neem dan hier een kijkje op de website van OrcaCool.

frittata paprika courgette

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 0,5 courgette
– 7 eieren
– zout en peper

– Optioneel; klein handje kiemen.

Bereiding
Snij de ui in halve ringen.
Verhit wat kokosolie in een ovenvaste pan en bak hierin de uien glazig.

Snijd de paprika in ringen en doe deze bij de ui, roer even door en laat enkele minuten meebakken.
Snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 mm) en leg deze bovenop de paprika.

Doe de eieren in een kom en kluts ze met een snuf zout en peper luchtig.
Verdeel het eimengsel over de groenten en laat zachtjes bakken.

Verhit ondertussen de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

Als de frittata gestold is aan de randen dan zet je de pan gedurende 10-15 minuten in de oven.
De frittata is gaar als de eieren gestold zijn.

Garneer eventueel met wat kiemen voordat je de frittata opdient.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Goedemorgen! 🐰 zijn jullie een beetje aan het genieten van deze mooie paasdagen. Dubbel geluk toch dat het zo’n mooi weer is?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gisteren hadden wij een overheerlijke lunch bij m’n moeder @anjasfoodblog en stiefvader (samen met zus, stiefzus, nichtjes en aanhang). We zaten lekker buiten en hebben heerlijk gegeten. 🥰🙌 Daarna hadden we een spontane BBQ met m’n vader en zusje. Ik kan je vertellen; gisterenavond was ik helemaal uitgeteld 😅. (Heeft vast ook iets te maken met die 10 uur werken op zaterdag) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Even 2 foto’s van dit heerlijke gebakje trouwens! 👆 De eerste is gisteren gemaakt en de tweede tijdens de paasshoot.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Allebei even lekker kan ik je vertellen! Het verschil? De tartelette op de eerste foto is gemaakt in een muffinvorm omdat er niet genoeg bakringen waren. Werkt perfect dus! 🙌 tip dus!! En het recept! Dat vind je op de website van m’n moeder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de achtergrond Amy, de altijd vrolijke golden retriever die midden in de zon gaat liggen 😂.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tartelette #tartelettes #fruit #versfruit #rodebessen #frambozen #aardbeien #bosbessen #slagroom #wittechocolade #lemoncurd #pasen #paasbrunch #paaslunch #brunch #lunch #fotoshoot #goldenretriever #heerlijk #lekkereten #genieten #foodie #foodquotesnl
  • De laatste tijd heb ik steeds meer gesprekken over het bewaken van je grenzen als je vanuit je passie onderneemt. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd rust pakt, waar liggen die grenzen en hoe/waartegen zeg je dan nee? Want juist als ondernemer is dit onwijs belangrijk.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gesprekken die vaak voortkomen uit mijn ervaring met mijn burn-out of mensen die ook ondernemen vanuit hun passie. Want als alles leuk is, hoe zorg je dan voor de juiste balans?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geloof me, dat is soms echt lastig! 🤷‍♀️ Soms herken ik ook mijn eigen grens niet goed genoeg. Maar gelukkig komt dat steeds minder vaak voor. Ik geef mijn 4 beste tips in het artikel dat nu online staan. 1 van die tips is: Zoek een hobby! 😅🙌 Maar echt!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het artikel staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben benieuwd hoe jij zorgt voor de balans? Laat hieronder vooral je reactie/tips achter! Kunnen we er allemaal wat mee 🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @byjamiedeleeuw
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#passie #ondernemenvanuitjepassie #ondernemen #ondernemer #ontwikkeling #zzper #eigenbaas #grenzen #grenzenbewaken #grenzenherkennen #neeisookeenantwoord #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #ondernemerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ondernemerschap #vrijheid #bewustwording #inzicht #zakenmeisje #ambities #samenwerking #foodie #fotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je deze Pasen voor lekkers op tafel gaat zetten? 🐰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mocht je nu nog twijfelen of nog op zoek zijn naar wat lekkers; dit 👆 is een deel van al het lekkers dat ik samen met @anjasfoodblog maakte speciaal voor Pasen. Al deze lekkere recepten staan nu op onze websites. 🙌❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, mocht je nu nog geen idee hebben voor de brunch/lunch... dan maak je gewoon alle recepten! Anja deelt meteen een handig artikel met daarin tips voor het voorbereiden van zoveel lekkers.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zal zo alle recepten delen in m’n stories met swipe-up link, oh inclusief een highlight t/m Pasen zodat je alles op 1 plek hebt. Lekker handig toch?! 🙏🤩⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pasen #pasen2019 #eerstepaasdag #tweedepaasdag #paasbrunch #brunch #paaslunch #lunch #paasontbijt #ontbijt #donuts #donutlover #marbledglaze #glaze #glazuur #lunchen #brunchen #paasshoot #fotografie #foodfotografie #f52grams #easter #receptontwikkeling #tartelettes #salade #plaattaart #blink #foodie #foodquotesnl
  • Wist jij dat maar 1 op de 10 Nederlanders regelmatig aubergine eet?! Ik was echt verbaasd hoor toen ik dat hoorde... het is toch een groente die tegenwoordig echt overal verkrijgbaar is! 😳🤯🍆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus, vandaag een lekker receptje met aubergine om eens mee aan de slag te gaan. Een vegetarisch gevulde portobello met aubergine en feta. De smaken gaan perfect samen en zo is het een mooi gerechtje voor de lunch of brunch voor komende pasen. 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu ben ik benieuwd... eet jij regelmatig aubergine?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ergens denk ik namelijk dat mijn lezers/volgers gewoon met regelmaat deze groente op tafel zetten. Laten we die statistieken eens even veranderen!! 😅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staan online, volg de link in m'n bio naar de website.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #aubergines #eggplant #vegetarisch #vegetarian #feta #portobello #lunch #brunch #recept #receptidee #lekkerrecept #lekkereten #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #boordevolsmaak #samenwerking #groenten #wewv #watetenwevandaag #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl
  • Weet je wat ik nou echt onwijs tof vind? Fotograferen! En dan het liefste eten! 🥰🤤 Het maakt me overigens dan niet uit of het mijn eigen recepten zijn, die van een ander of gerechten in een restaurant.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Over dat laatste, daar krijg ik met grote regelmaat vragen over van horeca eigenaren én medewerkers. Ze willen vooral graag weten hoe ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat ik daar nou een antwoord op hebben! 😅🙋‍♀️
Ik schreef er een inspiratie artikel over met de 4 dingen die je écht nodig hebt om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard kun je ook mij boeken om de fotografie te verzorgen, of ik geef je een inspiratie sessie in combinatie met een fotografie workshop; alles is mogelijk! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel (food fotografie voor instagram) staat in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fotografie #fotograaf #fotografe #foodfotografie #canon #canonfotografie #etenfotografie #food #eten #restaurant #horeca #horecasupport #inspiratie #inspireren #foodie #inhartennieren #zzper #ondernemer #eigenbaas #ondernemendevrouwen #eindhoven #ondernemersineindhoven #coach #fotografiecoach #workshop #inspiratiesessie #onlinegroei #foodquotesnl
  • Dit is dus de perfecte zaterdagavond he; joggingbroek, Netflix, Aperol spritz en deze tafel vol hapjes! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zie je die mooie olijfhouten plank met mijn logo daar in het midden?! 😍 die kreeg ik gisteren tijdens de foodbloggerslunch! Georganiseerd door @heerlijkehappen en die geweldige plank en 2 blauwe kommetjes zijn van @bowlsanddishes . Die plank dus he, daar ben ik een beetje verliefd op 🥰. Die was dan ook meteen het uitgangspunt van deze tafel vol lekkers.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ik ben benieuwd of we alles opkrijgen... wat is dat toch he? Dat je altijd bang bent dat je te weinig hebt 😅🙈. Herkenbaar?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#bowlsanddishes #borrel #borrelen #borrelplank #zaterdagborrel #netflixandchill #aperolspritz #spritz #vegetarischesnacks #gazpacho #pide #simit #hummus #garnalen #zoveellekkers #getinmybelly #smullen #smakelijketen #gezelligheid #wewv #watetenwevandaag #foodie #foodquotesnl
  • Had je al in de gaten dat er bij @anjasfoodblog al 3 overheerlijke paasrecepten online zijn gekomen?! Die ook op die geweldige paas-brunch-tafel stonden?!🐰🙌 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waaronder dus deze GE-WEL-DI-GE donuts! 😍❤️ toen ik deze deelde in m’n stories vroegen jullie massaal om het recept. Snap ik wel hoor... ze zijn ook zo mooi 🥰🤩 én onwijs lekker!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, snel via @anjasfoodblog naar haar website! Go Go Go!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donuts #glazuur #geglazuurdedonuts #galaxy #galaxyglazuur #glazed #galaxyglaze #zoet #lekkernij #zoetrecept #donut #ovendonuts #heelhollandbakt #hhb #paasrecept #snack #koffietijd #paasbrunch #f52grams #thefeedfeed #foodfotografie #fotografie #marbled #gemarmerd #recept #foodie #foodquotesnl
  • Klaar voor meer lekkere paasinspiratie?! Of ja... de recepten zijn natuurlijk ook perfect voor of na pasen 😅.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar goed, deze vegan champignon paté wil je echt een keer maken! Overheerlijk op brood, toast, cracker of wellicht komkommerschijfje. ❤️ Gewoon lekker op alles dus!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mocht je nu nog twijfelen, niet doen. Deze is echt heel erg lekker, ook als je niet persé vegan of vegetarisch eet. Doe je dat wel (of iemand van je vrienden/familie) dan is dit al helemaal een aanrader! Wat kan ik nog meer zeggen dan: maken dit recept! 😉🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link naar de website in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#champignon #pate #champignonpate #walnoten #vegan #veganpate #vegetarisch #vegetarischepate #smeersel #paleo #paleofood #paleorecept #paleonl #recept #inspiratie #pasen #paasrecept #ontbijt #lunch #brunch #snack #lekkerrecept #lekkereten #foodblogger #receptontwikkeling #foodfotografie #foodie #foodquotesnl