Het meest veelzijdige gerecht; de frittata. Lekker voor ontbijt, lunch én diner en daarnaast zowel warm als koud lekker. Maak eens deze frittata met paprika en courgette. Wedden dat je ervan zult smullen? Ik had een halve courgette liggen en een paprika die met rasse schreden naar overrijpheid ging. Weggooien is zonde, dus daarom dit heerlijke recept. Frittata is namelijk echt hét gerecht om restjes groenten en vlees te gebruiken.

De pan die ik gebruikte voor dit recept kreeg ik opgestuurd van OrcaCool om eens goed te testen. Het is een aluminium koekenpan van het merk Hendi en heeft een nano keramische anti-aanbaklaag. De pan heeft een stalen handvat waardoor hij dus geschikt is voor de oven. Super tof, want nu heb ik eindelijk een pan die ook in de oven kan! * insert vreugdedansje* Daar was is stiekem wel erg enthousiast over. De pannen die ik al heb kunnen namelijk wel in de oven, maar dan moet je er eerst het handvat vanaf schroeven… wie heeft dan bedacht?! Da’s toch helemaal niet praktisch?!

De spiegeleieren en biefstuk die manlief bakte kwamen perfect uit de pan, zonder het gebruik van boter of olie. Ik vond zelf een frittata een mooi testrecept, vooral omdat de pan dan dus ook de oven in kon. En zoals je wel op de foto kunt zien, perfect gelukt! Benieuwd naar deze en de andere pannen uit deze serie? Neem dan hier een kijkje op de website van OrcaCool.

frittata paprika courgette

Frittata met paprika en courgette

Lekker voor ontbijt, lunch én diner en daarnaast zowel warm als koud lekker. 
Voorbereiding10 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 0,5 courgette
 • 7 eieren
 • 1 snuf zout en peper
 • 1 klein handje kiemen optioneel

Instructies

 • Snij de ui in halve ringen. Verhit wat kokosolie in een ovenvaste pan en bak hierin de uien glazig.
 • Snijd de paprika in ringen en doe deze bij de ui, roer even door en laat enkele minuten meebakken. Snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 mm) en leg deze bovenop de paprika.
 • Doe de eieren in een kom en kluts ze met een snuf zout en peper luchtig. Verdeel het eimengsel over de groenten en laat zachtjes bakken.
 • Verhit ondertussen de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).
 • Als de frittata gestold is aan de randen dan zet je de pan gedurende 10-15 minuten in de oven. De frittata is gaar als de eieren gestold zijn.
 • Garneer eventueel met wat kiemen voordat je de frittata opdient.

Bewaar deze frittata met paprika en courgette op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.