Vandaag een heerlijk gebakken kaasje; warm, zoet, het hartige van de kaas en daarbij ook nog noten en rozijnen. Deze Coeur de Neufchatel uit de oven klinkt als een goddelijke combinatie toch? Leuk voor valentijn aangezien dit bijzondere kaasje de vorm van een hart heeft. Dus ben je nog op zoek naar iets leuks om van te genieten, haal dan eens dit kaasje in huis. Uiteraard ook net zo lekker voor of na valentijn.

Valentijn, je hebt er iets mee of helemaal niet. Uiteraard is het vooral erg commercieel.. Persoonlijk heb ik niet persé iets met valentijn, manlief en ik doen dan ook eigenlijk niks speciaals voor elkaar. Maar stiekem vind ik het dan toch wel leuk om wat met hartjes te doen. Dus, deze week wordt officieel omgedoopt tot “hartjes-week” hier op FoodQuotes. Niet specifiek voor valentijn, maar gewoon omdat het zo leuk is.

Dit kaasje heeft verschillende verhalen over waarom het dan toch deze mooie vorm heeft gekregen. Het verhaal gaat dat tijdens de honderdjarige oorlog jonge Normandische meisjes deze kazen maakten voor de Engelse soldaten op wie zij verliefd waren. Dat past dan toch wel weer bij het valentijn gevoel 🙂

Coeur de neufchatal gebakken

Dit kaasje is trouwens een witschimmelkaasje en wordt gemaakt in verschillende vormen. Een zacht kaasje met een zilte, licht pittige smaak.

Coeur de neufchatel uit de oven

Dit gebakken kaasje is overheerlijk!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding8 minuten
Totale tijd18 minuten
Porties: 1 kaasje

Ingrediënten

  • 1 Coeur de Neufchatel
  • 1 handje walnoten
  • 2 el blanke rozijnen
  • 0.5 tl tijm
  • 1.5 tl honing
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
  • Hak de walnoten grof en meng deze in een kommetje met de rozijnen, tijm, honing en een snufje zout.
  • Leg het kaasje in een ovenschaal. Snijd de bovenkant in een grof ruitmotief in (net door het korstje) en verdeel er het walnotenmengsel overheen. Druk zachtjes aan.
  • Bak het kaasje ongeveer 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.

Pin dit lekkere kaasje uit de oven!