Dadels Geitenkaas

Vandaag stel ik graag de dame achter Eerfjes keuken aan jullie voor. Eefje neemt jullie op haar blog mee in een wereld van toegankelijke recepten. Geen ellenlange lappen tekst, maar gewoon een korte inleiding en daarna het recept. Lezen jullie mee?

Wie
Hoi, ik ben Eefje, 30 jaar en ik woon in Tilburg. In het dagelijks leven werk ik als activiteitenbegeleidster van mensen met een verstandelijke beperking en in mijn vrije tijd ben ik druk met koken en bakken voor mijn blog.

Wat
Op mijn blog kun je terecht voor allerlei recepten die erg toegankelijk zijn. Of je nu op zoek bent naar een borrelhapje, lekkere tosti of volledig kerstmenu, op Eefje’s Keuken vindt je het allemaal.

Waar
www.eefjeskeuken.nl

nachos

Koffie/Thee
Hoewel ik af en toe een cappuccino best kan waarderen drink ik eigenlijk altijd thee. De geur van koffie vind ik heerlijk maar de smaak (helaas) niet. Doe mij maar een grote kop rooibos thee.

Hartig/Zoet
Moeilijke keuze maar als ik echt moet kiezen dan toch hartig. Ik ben gek op kaasplankjes en worstenbroodjes. Die zou ik niet kunnen missen. Hoewel ik me een leven zonder Tony Chocolonely Caramel Zeezout ook niet kan voorstellen!

Guilty pleasure
Mijn ultieme guilty pleasure is de Big Mac. Ik weet het, erg ongezond maar o zo lekker op zijn tijd.

Beste herinnering aan eten
Gehaktballen van mijn oma. Mijn oma maakte de beste gehaktballen. En dan samen met gekookte aardappels en rode kool, heerlijk!

Frambozenontbijt
Favoriete kookboek
Dagelijkse Kost, mijn 200 klassiekers van Jeroen Meus. Een heel veelzijdig kookboek waar ik alle recepten wel uit wil maken. Ik heb het stoofvlees nu al een aantal keer gemaakt en dat is echt geweldig.

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Mijn leCreuset braadpan, zeezout en roomboter. Mijn braadpan is de beste aankoop die ik gedaan heb qua keukenspullen. Zeezout en roomboter zijn wat mij betreft een must in de keuken. Het maakt elk gerecht net iets lekkerder.

Quote/Motto/Lijfspreuk
‘People who love to eat are always the best people’ een uitspraak van Julia Child. Mijn oma zei vroeger vaak: ‘Dikke mensen zijn gezellige mensen’, ik denk dat ze daar eigenlijk hetzelfde mee bedoelde als Julia Child.

En wat mijn recepten betreft is mijn motto: Als ik het kan, kun jij het ook!

Monday Favorite
Mijn Monday Favorite is het recept van de Appelkruimel Cheesecake van Sabine van ohmyfoodness.nl. Deze cheesecake is echt verrukkelijk. Ik maakte hem eens voor een feestje en sindsdien is hij favoriet bij mijn familie.