Ken je dat, je wordt wakker ’s ochtends met opeens een enorme drang om iets lekkers te bakken. Dat overkwam mij, uiteraard op een zondagochtend om 10 uur als de winkels nog niet open zijn. Dus, ik dookk de voorraadkast in en dit is het resultaat: havermoutmuffins met lijnzaad en rozijnen.
Heerlijke muffins die bomvol gezonde ingrediënten zitten. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of koffie/thee.

Door wat extra lijnzaad toe te voegen aan de muffins krijg je nog wat extra goede voedingsstoffen binnen en daarnaast vullen de muffins zo ook beter. De rozijnen geven er een heerlijk zoetje aan.

Als je de ingrediënten in huis hebt heb je maar 8 minuutjes werk, daarna hoef je alleen nog maar te wachten terwijl de oven zijn werk doet. Ideaal toch?
Door de natte ingrediënten te mengen in de blender gaat het ook nog eens veel makkelijker. Je hoeft die handmixer niet uit de kast te halen. Hop even in de blender, in een kom en de rest van de ingrediënten erdoorheen mengen en klaar ben je. Easy peasy.
En dan? Dan hoef je alleen nog maar te genieten 🙂

Havermoutmuffins lijnzaad en rozijnen

Ingrediënten, voor 6 muffins
– 1 ei
– 1 banaan
– 50 ml (plantaardige) melk
– 60 gr havermoutmeel
– 1 tl bakpoeder
– 15 gr kokosbloesemsuiker
– 1 tl koekkruiden
– snufje zout
– 3 el gebroken lijnzaad
– 4 el rozijnen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

Doe het ei, banaan in plakken en de melk in de blender. Mix tot een egale massa.
Giet het mengsel vervolgens in een kom.

Meng het havermoutmeel en bakpoeder door het ei mengsel.
Voeg vervolgens de kokosbloesemsuiker, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed door.
Schep het lijnzaad en de rozijnen door het beslag.

Bekleed een muffinvorm met vierkante stukjes bakpapier of leg er muffinvormpjes in.
Verdeel het beslag over de 6 vormpjes.

Bak de muffins in 30 minuten gaar in het midden van de oven.